Догори
Дати відгук

В Україні створюють аналог арахісової пасти, але з ягід чорниці, обліпихи, малини

Аналогів українському суперфудові з чорниці, обліпихи, журавлини, малини та інших ягід у світі немає.

1 хв на прочитання13 Листопада 2021, 19:34
Поділитись:

Аналогів українському суперфудові з чорниці, обліпихи, журавлини, малини та інших ягід у світі немає. Уся справа — в технології виробництва HTD-technology, винайденій українськими вченими. Про це повідомляє SEEDS. 

Виробники джемів, пастили намагаються максимально зберегти всю користь від ягід чи фруктів, але їм це не вдається, оскільки для того, щоб продукт довго зберігався, його зазвичай піддають дії високих температур, заморожують, або застосовують консерванти. 

Пасти створюють за допомогою кавітації, яка  дозволяє не додавати до ягідних паст цукру, води чи консервантів. Завдяки унікальній методиці вдалося роздробити кісточки. Саме в кісточках міститься багато цінних мікроелементів,  це велика кількість антиоксидантів, Омега 3-6-9, вітамін Е, поліфеноли.

За словами виробників,  якщо вживати свіжі ягоди чи варення, ці корисні елементи не надходять до організму, адже кісточки проходять через наш організм «‎транзитом»‎.  Ягідні пасти можна порівняти з ліками чи вітамінними комплексами. Саме тому їх продають не лише в магазинах, а й в аптеках.‎

Виробники ягідної пасти запевняють, що за умови тривалого практикування функціонального харчування спостерігається оздоровчий, терапевтичний ефект. ‎Це потужна підтримка імунітету. 

Нагадаємо, що на Миколаївщині колишні АТОвці вирощують лікарські рослини: чи прибутковий бізнес на шавлії

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання9 годин тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання10 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання11 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання17 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025