Догори
Дати відгук

В Україні створили віртуального психолога

Набагато ціннішим є усвідомлення людиною шляху вирішення проблеми в ході спілкування з ботом.

1 хв на прочитання27 Жовтня 2020, 08:33
Поділитись:

Харківський студент Тарас Погребняк із командою психологів створив чат-бота, мета якого допомогти впоратись із депресією онлайн. 

Elomia, таке ім’я має бот, замінює психолога для людей, які потребують психологічної підтримки, але з тих або інших причин не можуть отримати своєчасну допомогу, пише
 zaxid.net.

"Зараз Еломії можна лише написати. Бот спілкується виключно англійською, але розробники працюють над додатком, який краще захищатиме особисті дані і матиме нові функції. У майбутньому Еломії можна буде телефонувати, вийти на відеозв’язок і навіть мати можливість побачити бота за допомогою технологій віртуальної реальності", - каже Погребняк.

Розробники зауважують,  що   бот – це не лікар. Це дуже зручний і доступний інструмент підтримки, який може допомогти попередити такі психологічні проблеми як тривожність та депресія.

За словами авторів чат-бота, поради – не найкращий шлях допомоги людині. Набагато ціннішим є усвідомлення людиною шляху вирішення проблеми в ході спілкування з ботом. Наразі у бота є сотні успішних кейсів, надання підтримки людям з розбитим серцем, планування майбутньої кар'єри після втрати роботи, залагодження конфліктів між близькими людьми, тощо.

До слова, лікар розповів, як вилікувати COVID-19 за 1-2 дні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.