Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Клімат
  • В Україні продовжується сніговий апокаліпсис: знеструмлені міста і села, закрито рух транспорту

В Україні продовжується сніговий апокаліпсис: знеструмлені міста і села, закрито рух транспорту

Оперативна інформація щодо подолання наслідків негоди.

2 хв на прочитання27 Листопада 2023, 10:35
 Сніговий шторм в Україні негода лютує в регіонах Сніговий шторм в Україні негода лютує в регіонах
Поділитись:

На 14 автодорогах перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені населені пункти. Про це ідеться у дописі Нацполіції України та даних ДПСУ, КОВА.

 Одеська область: найскладніша ситуація на півночі та півдні регіону: снігові перемети сягають півтора метра. До ліквідації  наслідків негоди залучені рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, прикордонники. 

Поблизу села Удобне прикордонники з автобусів евакуювали 42 людини, зокрема 10 дітей. За допомогою снігохода на трасі Ізмаїл-Рені рятувальники визволили 6 людей. 

Відбуксовано понад 500 автомобілів, зокрема 14 автобусів та 12 автомобілів екстреної допомоги. 

Надано допомогу 1624 особам, зокрема 93 дітям. Із ознаками переохолодження до медиків звернулися 6 людей.

Станом на 9:00 сьогодні, 27 листопада, без світла залишаються 147 895 родин у 340 населених пунктах Одещини.

Київська область: станом на ранок на території Київської області все ще сніжить. Блокування автошляхів немає. Усі дороги проїзні. З 7:00 обмежений в’їзд та рух великовантажного транспорту до Києва. Усі пасажирські маршрути працюють.

Синоптики ж попереджають, що у цей понеділок зранку — значний (у східних районах області) сильний сніг, вдень — помірний сніг, хуртовини (І рівня небезпечності ) , снігові замети, та ожеледиця на дорогах. Також пориви вітру 17-22 м/с, вранці 25 м/с.

Через сильний снігопад та посилення вітру станом на 9:00 знеструмлені 44 повітряні лінії і 1033 трансформаторні підстанції. Без світла 40 тис. осель. 

Медзаклади працюють у штатному режимі. На випадок відключення електроенергії підготовлені альтернативні джерела. 

Поліція, ДСНС, усі аварійні служби працюють у посиленому режимі.

Миколаївська область: перекрито рух на 10 ділянках доріг, перемети сягають 2 метрів. Підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків негоди 49 разів, 75 автомобілів відбуксовано.

Черкаська область: поблизу міста Кам’янка ускладнено рух. Поліцейські організували рух транспорту у реверсному режимі, близько 40 вантажних автомобілів зупинені на відстій. Рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву. 

Кіровоградська область: поблизу села Велика Виска ліквідовано затор, 30 вантажних автомобілів стоять на узбіччі. Відбуксовано 164 транспортні засоби, 293 людям надана допомога.

Наслідки негоди: загалом на території України знеструмлено 2019 населених пунктів у 16 областях, 1370 вантажних транспортних засобів перебувають у місцях тимчасового відстою, відбуксовано 840 автомобілів. 

У Нацполіції закликають водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода. Якщо Вам потрібна допомога – зверніться до екстрених служб за номерами 101 та 102. У регіонах працюють Пункти Незламності та пересувні пункти обігріву.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost