Догори
Дати відгук

В Україні хочуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах

Алкоголь — це головна причина смертності та інвалідності для людей у віці 15–49 років.

1 хв на прочитання22 Липня 2021, 08:10
В Україні хочуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах В Україні хочуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах
Поділитись:

Група народних депутатів стали співавторами законопроєкту № 5805, який забороняє продаж будь-яких видів тютюну й алкоголю у звичайних магазинах.

«Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» щодо реалізації алкогольної та тютюнової продукції у спеціалізованих магазинах»  зареєстровано у ВРУ 19 липня.

Депутати спираються у своїй вимозі на результати масштабного дослідження впливу алкоголю на здоров’я людини від науковців міжнародної колаборації Global Burden of Diseases (https://goo.gl/LQcP8D). Висновок досліджень — безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм.

Вчені проаналізували дані з 1990 до 2016 року, зі 195 країн та територій, для людей віком від 15 до 95 років. Загалом дослідження охопило 28 мільйонів людей. Алкоголь — це головна причина смертності й інвалідності для людей у віці 15-49 років та сьома причина для всіх вікових груп у світі

Саме тому депутати пропонують продавати пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої, вино столове, тютюнові вироби, електронні сигарети,  лише у спеціалізованих магазинах, де інші товари, крім перелічених, не продаються.

До слова, в Україні виростили найбільшу у світі ягоду, що має найвищий вміст антиоксидантів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро