Догори
Дати відгук

В Одесі критична ситуація із забезпеченням «коронавірусних» лікарень киснем — хворих перевозять (ФОТО, ВІДЕО)

Про кисень не подбали заздалегідь.

2 хв на прочитання27 Жовтня 2021, 16:43
Фото: Думская Фото: Думская
Поділитись:

В Одесі склалася критична ситуація із забезпеченням «ковідних» лікарень медичним киснем. Зараз пацієнтів із коронавірусом екстрено перевозять із відділення обласного центру соціально значущих хвороб, розташованого на вулиці Миколи Міхновського, до іншого стаціонару  — на Ядова. Як повідомляє Думська, причиною екстреної евакуації є гостра нестача медичного кисню.

Повідомляється, що в лікарні на Ядові є кріоциліндр на 14 тонн кисню. На Міхновського кисню немає взагалі.

Переправлення 43 хворих, які перебувають у стані від легкого до винятково важкого, здійснюють кілька бригад швидкої допомоги.

Справа в тому, що через плановий ремонт на головному виробнику медичного кисню в країні АТ «Лінде Газ Україна» виник дефіцит цього життєво необхідного газу для одеських лікарень. Наприклад, учора до Одеської міської інфекційки привезли лише 3,5 тонни кисню — цього вистачить лише для половини реанімаційних ліжок у кращому разі.

Лінія Одеського припортового заводу, який минулого року з великими труднощами отримав ліцензію на виробництво газу для лікарень, не може покрити цей дефіцит. Також у Припортового немає можливості доставляти кисень до лікарень безпосередньо і він робить це через посередника-перевізника — київську фірму «Кріогенсервіс».

Як пише у телеграм-каталі народний депутат Олексій Гончаренко, найжахливіше в цій ситуації те, що МОЗ поінформовано про загрозу дефіциту кисню ще в червні цього року. Але не зробив нічого. А максимально швидко забезпечити всі ковідні лікарні кисневими станціями, які хоча б частково закривали потребу, не можна через лобі постачальників кисню в Одеській міськраді.

Нагадаємо, що в Миколаєві в лікарні із коронавірусними хворими закінчився кисень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.