Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • #Коронавірус 2019-nCoV
  • Уряд доплатить медикам, які працюють із COVID-пацієнтами, виділить кошти на кисень, прискорить державну реєстрацію лікарських засобів для екстреного медичного застосування

Уряд доплатить медикам, які працюють із COVID-пацієнтами, виділить кошти на кисень, прискорить державну реєстрацію лікарських засобів для екстреного медичного застосування

На доплати медикам виділено 204 960 тис. грн.

1 хв на прочитання29 Вересня 2021, 15:03
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Кабмін пропонує дозволити прискорену державну реєстрацію під зобов'язання для екстреного медичного застосування лікарських засобів, вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для лікування та профілактики на час дії надзвичайної ситуації та/або карантину. Сьогодні на засіданні уряду проект цього закону погоджено.

Повідомляється, що норма застосовуватиметься, якщо заявник може довести, що в нього немає можливості для надання повних даних про ефективність і безпеку лікарського засобу, вакцини або іншого медичного імунобіологічного препарату за нормальних умов застосування з об'єктивних причин.

Також Кабмін виділив кошти для доплат до зарплати працівникам лабораторних підрозділів МОЗ, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на COVID-19.

Сума до 31 грудня 2021 року становить 204 960 тис. грн (з них оплата праці — 168 000 тис. грн). Цих коштів вистачить на нараховування доплат для 4615 працівників у середньому розмірі до 215,5 % зарплати на суму 56 млн грн у місяць.

Крім того, сьогодні Кабмін виділив 395 040 тис. грн для забезпечення централізованою подачею кисню лікарень, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19.

Нагадаємо, що науковці розповіли про безпечний і дешевий спосіб запобігти тяжкій формі COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.