В Італії почали додавати в пармезан їстівні мікрочипи. Так сировари борються з контрафактною продукцією та дешевими аналогами преміального сиру, повідомляє The Wall Street Journal.
Лікар Олександра Литкіна розповідає, що парміджано-реджано офіційно захищений у Євросоюзі, і цю назву можуть використовувати лише виробники оригінального сиру. Справжній парміджано-ріджано повинен вироблятися в певному районі регіону Емілія-Романья на півночі Італії, з використанням чітко визначених стандартів і методів. Витримка справжнього пармезану повинна становити не менше одного року.
Сировари виготовляють мікрочипи з кремнію, за розміром вони — як піщинка. Вставляється такий чип в оболонку сирної голови, яку можна їсти. Якщо відсканувати мікрочип, можна отримати унікальний серійний номер, який дозволяє переконатися в справжності товару. Чип працює на технології блокчейн і відстежує переміщення головки сиру від місця виробництва до споживача. Зламати його віддалено, щоб дізнатися геолокацію, не вийде.
Також ми розповідали, як вибрати сир — коров’ячий, козячий, овечий чи взагалі без молока.