Для приготування цього салату можна брати або кабачки, або баклажани, або 50 на 50 того й того.
Інгредієнти (на 7 банок по 0,5 л):
кабачки чи баклажани — 3 кг;
перець болгарський — 1,5 кг;
помідори — 2 кг;
морква — 5 шт.;
цибуля ріпчаста — 2 шт.;
зелень;
сіль — 1 ст.л. (з гіркою);
оцет 9 % — 3/4 склянки;
цукор — 1 склянка;
олія соняшникова — 3/4 склянки.
Приготування.
Овочі помити, порізати великими шматками. Моркву потерти на крупній терці чи нарізати кільцями.
Перемішати і залишити на 2-3 години. За цей час овочі повинні пустити сік.
Поставити овочі на маленький вогонь, додати цукор, оцет, олію і тушкувати близько 1 години (стежачи, щоб овочі не розварилися). Готові овочі розкласти в стерильні банки і закатати. Закрутити банки й закутати до повного остигання.
Також ми розповідали про капусту, квашену з яблуками: простий рецепт.