Ужгородський науковець виготовляє екопосуд з кукурудзи

1 хв на прочитання12 Грудня 2019, 15:07
Петро Бобонич. Фото: Карпатський об'єктив

Кандидат фізико-математичних наук Петро Бобонич з Ужгорода розробив технологію виготовлення екопосуду з відходів кукурудзи. У такий спосіб він робить одноразовий посуд, а також пакувальні листи і плівки.

“Якось побачив по телевізору, як збирають кукурудзу, а билля викидають у смітник, – розповідає Петро Бобонич. - Властивості ж рослини дозволяють після подрібнення створювати з неї сировину, яка буде достатньо пластичною і міцною та зможе без проблем замінити пластиковий посуд, чи, наприклад, бокси для їжі».

Використаним
посудом можна відгодовувати тварин. А розкладається він за півтора місяця.

Винахідник
каже, що до технології вже проявили інтерес у кількох європейських установах. Є
також підприємці, які хочуть запровадити технологію виробництва одноразового
біорозкладного посуду. Однак науковцю хотілось би знайти інвестора і в Україні,
адже наша держава має всі шанси зайняти лідерські позиції в цій галузі, а
потенціал дозволяє легко вийти на міжнародний рівень.

“Вірю, що ми разом зможемо витіснити з прилавків пластик”, – переконаний Бобонич.

Читайте також: Новозеландська авіакомпанія пропонує з’їдати чашки для кави

Винахідник
має вже три патенти на виготовлення екопосуду, зокрема із жолудів та неїстівних
каштанів.

Серед найвідоміших винаходів Петра Бобонича – неінвазійний глюкометр, а також оптичний томограф для діагностики захворювання молочної залози без застосування рентгену.

Читайте також: Ford робитиме автозапчастини з кавових відходів

За матеріалами eco town.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: