Догори
Дати відгук

USDA повідомила про успішне тестування вакцини від АЧС

Комерційна вакцина проти АЧС буде важливою частиною боротьби у зонах спалаху.

2 хв на прочитання06 Жовтня 2021, 08:46
Поділитись:

Служба сільськогосподарських досліджень (ARS) Міністерства сільського господарства США (USDA) оголосила, що один з кандидатів на вакцину проти вірусу африканської чуми свиней (ASFV), як було показано, запобігає і ефективно захищає як європейських, так і азіатських порід свиней проти поточного циркулюючого азіатського штаму вірусу.

Попередні дослідження проводилися в лабораторних умовах лише у свиней, вирощених у Європі, з використанням ізоляту або зразка ASFV від початкового спалаху.

“Ми раді, що дослідження нашої команди принесли багатообіцяючі результати вакцини, які можна повторити на комерційному рівні, для різних порід свиней. Це сигналізує про те, що кандидат на вакцину з ослабленою живою речовиною може зіграти важливу роль у боротьбі з поточним спалахом, що загрожує світовим постачанням свинини”, — коментує Дуглас Гладу, дослідник ARS.

Так, імунітет був виявлений приблизно у третини свиней до другого тижня після вакцинації, а повний захист у всіх свиней досягнутий до четвертого тижня. Комерційна вакцина проти АЧС буде важливою частиною боротьби у зонах спалаху. Дослідники продовжуватимуть визначати безпеку та ефективність вакцини в умовах комерційного виробництва та тісно співпрацюватимуть зі своїм комерційним партнером у В’єтнамі.

“На сьогоднішній день ARS успішно розробила та запатентувала п’ять експериментальних вакцин проти АЧС та повністю оформила сім ліцензій з фармацевтичними компаніями на розробку вакцин. ARS продовжує оцінювати додаткових комерційних партнерів для розробки цих вакцин”, — підсумували у відомстві.

Джерело: Агравері

До слова, Європейська Бізнес Асоціація співпрацює з облдержадміністраціями для промотування відповідального поводження з тарою з-під ЗЗР.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost