Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Aгрохімія
  • Європейська Бізнес Асоціація співпрацює з облдержадміністраціями для промотування відповідального поводження з тарою з-під ЗЗР

Європейська Бізнес Асоціація співпрацює з облдержадміністраціями для промотування відповідального поводження з тарою з-під ЗЗР

Проект Асоціації «Агро Варта» відкритий для всіх фермерів: як скористатися.

3 хв на прочитання01 Жовтня 2021, 12:55
Тара Тара
Поділитись:

Питання утилізації небезпечних відходів є надзвичайно актуальним для розвитку сталого й екологічно свідомого сільського господарства. В Україні проблема збору й утилізації порожньої тари довгі роки фактично не вирішувалась.

Зважаючи на це, Європейська Бізнес Асоціація звернулася до голів обласних державних адміністрацій з проханням поширити інформацію серед місцевих аграріїв про можливість участі в пілотному проєкті Асоціації «Агро Варта».

Крім того, 30 вересня Асоціація провела круглий стіл «Відповідальне поводження з використаною тарою з-під ЗЗР». Приблизно 40 учасників взяли участь у заході, серед яких представники агрохолдингів, дистриб’юторів, фермерських господарств.

Що таке «Агро Варта»

Одним із типів небезпечних відходів, які потребують уваги, є тара з-під засобів захисту рослин (ЗЗР). Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою.

Світові виробники ЗЗР об’єдналися на платформі Європейської Бізнес Асоціації та  запустили пілотний проєкт «Агро Варта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин.

У межах проєкту за результатами тендеру були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним і технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. Ці компанії безкоштовно для фермерів забезпечують повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проєкту* (збирання, перевезення, переробку й утилізацію).

Як працює «Агро Варта» та як замовити збір тари

Подача заявок на збір і переробку тари з-під ЗЗР відбувається на спеціальній електронній платформі — http://agrovarta.org/.

Серед учасників проєкту «Агро Варта» — компанії-виробники й імпортери засобів захисту рослин ТОВ «АДАМА Україна», ТОВ «БАСФ Т.О.В», ТОВ «БАЙЄР», ТОВ «ФМС Україна», ТОВ «НУФАРМ Україна», ТОВ «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН», ТОВ «СИНГЕНТА», ТОВ «ЮПЛ Україна».

Цей проєкт отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії (Рішення № 562-р від 28 серпня 2020 року).

Завдяки цьому у всіх фермерів та аграріїв України, вперше за всю історію незалежності, з’явилась можливість здати свою використану тару з-під пестицидів і агрохімікатів на безкоштовну утилізацію.

 До слова, кожен другий аграрій не знає, як правильно утилізовувати тару з-під гербіцидів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото з відкритих джерел
Два способи зробити так, щоб перці рясно вродили
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання11 годин тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора