Догори
Дати відгук

Уряд дав тиждень судновласнику "Делфі" на ліквідацію танкера, далі - це право держави

Прем’єр доручив Криклію особисто контролювати ситуацію з танкером "Делфі"

2 хв на прочитання22 Липня 2020, 17:37
Поділитись:

Під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення міністру інфраструктури вирішити питання з танкером "Делфі".

“Це доручення вам особисто: взяти на контроль, не затягувати ситуацію,співпрацювати з адміністрацією морських портів. Щоб ми могли, по-перше, розблокувати нормальний режим судноплавства. По-друге, щоб ліквідували загрозу екологічної ситуації” - сказав  Денис Шмигаль.

Міністр  інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що це питання активно вирішується. Останні спроби виявилися безуспішними - трос порвався. До кінця тижня власник має можливість самостійно підняти тракер, після чого права будуть передані державі на ліквідацію судна.

“Ми домовилися, що до кінця тижня у власника є друга спроба, після чого це буде відповідальність морських портів. Це буде вже наша відповідальність і ми зможемо незалежно від судновласника рухатися по сценарію” - повідомив міністр інфраструктури.

Напередодні керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций вже просив Кабінет міністрів надати Адміністрації морських портів дозвіл на примусове підняття танкера "Делфі" за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, протягом останніх днів танкер Делфі намагалися підняти кілька разів, однак цього зробити не вдалося. Танкер   затонув біля пляжу в Одесі під час шторму в листопаді 2019 року. 

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом аварії за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Наразі пляж “Делфі”, де судно знаходиться, закрито для відпочивальників. А за інформацією мерії Одеси, вміст нафтопродуктів у морській воді перевищено в 21 раз.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко