Догори
Дати відгук

"Делфі" тече: вміст нафтопродуктів у морській воді перевищено в 21 раз

2 хв на прочитання22 Липня 2020, 16:35
Фото з Facebook-сторінки Максима Куцого Фото з Facebook-сторінки Максима Куцого
Поділитись:

В Одесі після спроби підйому аварійного танкера «Делфі», який зазнав аварії на пляжі в 2019 році, посилилося витікання нафтопродуктів у Чорне море. Як уточнили в прес-службі мерії, після останнього витоку вміст у морській воді нафтопродуктів перевищено в 21 раз.

Як пише УНІАН, сьогодні мер Одеси Геннадій Труханов під час сесії Одеської міської ради заявив, що цієї ночі з судна знову стався витік нафтопродуктів.

При цьому він додав, що зняти судно з мілини і поставити на кіль (вирівняти) - буде дуже проблематично. За словами міського голови,   міська влада не дозволить ліквідувати танкер шляхом розпилу на місці - в акваторії пляжу. Адже таким чином    ще більшої шкоди зазнає  навколишнє середовище.

Наразі відомо, що Труханов доручив профільним департаментам звернутися  до адміністрації Одеського порту з проханням про встановлення додаткових бонових загороджень. 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що глава Одещини просить дозволу на самостійне підняття танкера Делфі.

Протягом останніх днів танкер Делфі намагалися підняти кілька разів, однак цього зробити не вдалося.

GreenPost повідомляв, що судно Делфі, яке пливло під прапором Молдови, 22 листопада 2019 року було зірване з якоря штормом. Воно дрейфувало у напрямку берега та сіло на мілину поблизу Одеси. Оскільки "Делфі" був танкером, то перший витік нафти з нього стався відразу ж. Вміст нафтопродуктів у воді поблизу тоді перевищував гранично допустимі показники у 53 рази.

У січні 2020 року в Держекоінспекції повідомили, що нададуть Адміністрації морських портів України (АМПУ) юридичну можливість прибрати судно.  

За танкер згадали лише тоді, коли з нього нещодавно знову витекло паливо.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.