- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2023
- Улюблений рецепт пирога по-французьки: як приготувати клафуті з полуницею
Улюблений рецепт пирога по-французьки: як приготувати клафуті з полуницею
"Елегантна" бабусина випічка з полуницею — найкраща серед десертів.

Сьогодні приготуємо улюблений бабусин десерт у французькому варіанті – клафуті. Сезонні ягоди, запечені в насиченому заварному кремі, стануть ідеальним десертом. Ним можна розважити гостей або побалувати себе на сніданок.
Легкий десерт за рецептом Shuba простий у приготуванні, але його смак ви запам’ятаєте надовго. Загалом страва за класичним рецептом готується з черешні, але ми трохи похуліганимо і замінимо ягоду на полуницю.
Як приготувати клафуті з полуницею
Інгредієнти на 4 порції:
- полуниця – 400 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор — 120 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- крохмаль — 40 г;
- сік лимона – 30 мл;
- сметана — 200 г;
- молоко — 200 мл;
- розпушувач — 12 г;
- олія соняшникова — 20 мл;
- пудра цукрова – 20 г;
- борошно пшеничне — 60 г.
Спосіб приготування:
- Яйця збийте з цукром, додайте ванільний цукор, крохмаль, борошно та розпушувач. Збивайте далі, поступово вливаючи молоко та сметану. Маса має стати однорідною та пишною.
- Помиту та почищену полуницю розріжте навпіл, збризкайте соком лимона. Форму змастіть маслом і викладіть полуницю рівномірним шаром (кілька ягід залиште для прикраси). Залийте ягоди у формі молочною масою, зверху викладіть ягоди, що залишилися.
- Випікайте 30 хвилин при температурі 180 °C. Готовий клафуті посипте цукровою пудрою.
Більше з розділу Агро

Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитання2 години тому

9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання5 годин тому

Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання6 годин тому

В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання8 годин тому
18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання9 годин тому
Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитанняВчора
Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитанняВчора
2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Ядерна енергетика може стати альтернативою вугіллю в Сербії
1 хв на прочитання30 хвилин тому

Глибинна небезпека ботоксу: ботулізм
3 хв на прочитаннягодина тому

Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання2 години тому

На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитання3 години тому
Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання4 години тому
Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання6 годин тому
За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання7 годин тому
Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання11 годин тому