Догори
Дати відгук

Українцям доведеться йти на самоізоляцію після приїзду до Польщі

Польська влада змінила правила в'їзду до країни

2 хв на прочитання30 Березня 2021, 21:52
Фото Штефан Зауер / dpa-Zentralbild / PAP / DPA - Фото Штефан Зауер / dpa-Zentralbild / PAP / DPA -
Поділитись:

З 30 березня польська влада запроваджує обов’язковий карантин для тих, хто прибуває не з країн шенгенської зони. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Мартін Горала. Повідомляє RMF24.

Для тих, хто прибуває до Польщі з країн, які не входять до шенгенської зони, карантин буде обов’язковим без винятків. Однак у разі проходження тесту ПЛР або на антиген на території Польщі та отримання негативного результату людина може вийти з самоізоляції.

Уряд вирішив стандартизувати правила карантину для тих, хто прибуває як повітряним, так і наземним транспортом, заявив речник уряду Пьотр Мюллер.

"Що стосується сухопутних кордонів Польщі, ситуація буде виглядати так, як на кордоні з Чехією та Словаччиною — стандартного контролю немає, але на кордонах будуть патрулі, які перевірятимуть, чи відповідають ті, хто перетинає кордон, вимогам дійсного тесту" - пояснив посадовець.

А от для громадян країн ЄС при перетині кордону буде досить мати негативний тест на ковід.

З суботи й протягом двох тижнів у Польщі діють нові обмеження, оголошені урядом у зв'язку з третьою хвилею епідемії коронавірусу. Міністр охорони здоров’я Адам Недзельський не виключає, що ці правила будуть продовжені після 9 квітня. Все буде залежати від захворюваності на Covid-19.

Дитячі садки та ясла, а також салони краси та перукарні закриті. Уряд вирішив не закривати церкви в рамках останнього посилення обмежень. Влада вирішила знизити лише кількість вірян, які можуть одночасно перебувати в церквах.

Тим часом ще 9 країн відкрили свої кордони для українців: куди можна поїхати. Це як європейські країни, так і екзотичні напрямки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.