Догори
Дати відгук

Ще 9 країн відкрили свої кордони для українців: куди можна поїхати

Це як європейські країни, так і екзотичні напрямки.

3 хв на прочитання26 Березня 2021, 15:24
Попри пандемію коронавірусу, ще дев’ять країн розчинили для українців свої повітряні ворота Попри пандемію коронавірусу, ще дев’ять країн розчинили для українців свої повітряні ворота
Поділитись:

Відсьогодні українці можуть безперешкодно подорожувати у 104 країни світу. А за останній місяць до цього переліку додалися дев’ять нових країн, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«На сьогодні для громадян України відкриті 104 країни. Нагадаю, що 19 лютого на брифінгу таких країн було 95, тобто за місяць ми додали до цього списку дев’ять країн», — наголосив очільник профільного міністерства.

За його словами, дев’ять нових країн — це Ісландія, Чорногорія, Гаїті, Гаяна, Бангладеш та Габон.

Після 26 березня 2021 року до Ісландії можуть потрапити ті українці, які нададуть підтвердження повної вакцинації або документи, які підтверджують факт, що особа перехворіла на COVID-19, будуть звільнені від обмежень на поїздки в Ісландію. Документи мають відповідати вимогам, визначеним Епідеміологічним центром Ісландії. Такі вимоги застосовуватимуться до всіх мандрівників.

До 26 березня 2021 року (включно) діють старі обмеження, а наявність вищезазначених документів звільняє лише від обов’язку проходження ПЛР-тесту та обов’язкового карантину.

Для в‘їзду в Чорногорію з України необхідно:

  • ПЦР тест, зроблений за 72 години, або
  • Тест на антитіла (класу IgG), зроблений не пізніше 30 днів, або
  • Підтвердження доказу вакцинації другою дозою вакцини, щонайменше за сім днів до в‘їзду.

Стосовно обмежень у Чорногорії:

  • Комендантська година з 21:00 до 05:00.
  • Заборона міжміського сполучення з п’ятниці 21:00 до понеділка 05:00 на всій території країни та повна заборона щодо в’їзду та виїзду в регіони Будва, Тіват, Херцег-Нові, Ульцинь, Подгориця, Нікшич, Цетіньє, Котор, Плужине, Бар, Плевля.
  • Робота закладів харчування та закладів обслуговування з 07:00 до 20:00. У вищезазначених регіонах заборона роботи закладів харчування та обслуговування.

В аеропортах Гаїті всі прибуваючі перевіряються на наявність ознак респіраторних захворювань. У країні діє комендантська година, авіасполучення практично повністю призупинене.

Всі пасажири, які прибувають до Бангладеш, повинні мати бангладешську візу та сертифікат із негативним результатом ПЛР-тесту, отриманий не менш ніж за 72 години до вильоту, пред’явити його в аеропорту прибуття (виняток для дітей молодше 10 років).

Пасажири міжнародних авіарейсів підлягають проходженню 14-денного домашнього карантину.

Якщо у пасажира виявляють будь-які симптоми COVID-19, його направляють до державної уповноваженої медустанови для подальшої перевірки або тримають в ізоляційному центрі, залежно від характеру симптомів.

Віза по прибуттю наразі дозволена лише іноземцям, які прибувають з інвестиційною та бізнес-метою, мають необхідні підтвердні документи, а також сертифікат із негативним ПЛР-тестом (отриманий не менш ніж за 72 години до вильоту).

В'їзд до Габону дозволено за наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. 

Раніше ми вже писали про те, коли Кіпр почне приймати українських туристів. Поки однозначної відповіді на це запитання в дипломатичному представництві країни не дають.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.