Державна служба статистики підбила результати минулого року та виявила, що овочі «борщового набору» за рік не тільки не злетіли в ціні, але й подешевшали.
Як передає Укрінформ, у Держстаті стверджують, що з грудня 2019 року до грудня 2020 року всі овочі подешевшали на 6,3–42,9 %.
Так, картопля стала коштувати менше на 24,9 %, до 10,15 грн за кг, ріпчаста цибуля — на 42,9 % (до 5,12 грн за кг); буряк — на 17,3 % (до 5,39 грн за кг); капуста — на 21,5 % (до 4,76 грн за кг); морква – на 6,3 % (до 6,0 грн за кг).
Але ті українці, які варять борщ із яблуками, мають певні витрати. Адже відповідно до показників Держстату за вказаний період яблука подорожчали на 11,4 % (в середньому до 18,21 грн за кг).
До слова, стали відомі найбільш нестандартні продукти, які експортувала Україна.