Жителі України надають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва. Про це свідчать дані Держстатистики.
За 9 місяців цього року українці придбали у торгових мережах м'яса на 13 млрд грн. Продажі м'яса українського виробництва склали 12,5 млрд грн, що становить 96,3%. Решта - 3,7% - імпортний продукт.
Також повідомляється, що за рік споживання м'яса в Україні зросло на 10,3%.
Схожа ситуація із вподобаннями українців під час купівлі м'ясних продуктів. За 9 місяців цього року жителі країни придбали у роздріб м'ясних продуктів на 19,5 млрд грн. Продажі м'ясних продуктів українського виробництва склали 18,3 млрд грн, іноземного – 1,2 млрд грн. Також повідомляється, що за рік споживання м'ясних продуктів в Україні зросло на 8,7%.
Нагадаємо, лікар пояснив, якої їжею небезпечно закушувати шампанське за святковим столом.