Морозиво є одним із найулюбленіших продуктів й користується стабільним попитом у населення, особливо дитячого віку. Для того, щоб встояти у конкурентній боротьбі, виробники намагаються постійно вдосконалювати та розширювати свій асортимент, але не завжди приділяють увагу якості морозива.
Органічну й неповторну продукцію можна скуштувати на Львівщині. Саме тут працює майстр вишуканих смаків морозива, в арсеналі якого майже 100 різних смаків морозива.
Незвичайні льоди виготовляє львів’янин Захарій Назар. Він вирішив продовжити справу свого батька, який на початку 1990-х став джелатьєро. Відтак, інгредієнтами для морозива стали квіти бузини, мадагаскарська ваніль, лісова лохина, креветки та пшениця, пише seeds.
«Якщо тато працював за більш класичною рецептурою – використовував ягоди полуниці, малини тощо, то я почав експериментувати з більш екзотичними смаками. На сьогодні ми виробляємо майже 100 різних смаків морозива. В Україні є дуже мало виробників, які виготовляють морозиво «з нуля», тобто без використання напівфабрикатів, сухих порошків тощо. Якщо морозиво повинно бути з конфітюром, то цей конфітюр я не купую в магазині, а варю сам », – розповідає Захарій.
За словами майстра, часто клієнти самі замовляють морозиво з певним смаком. Наприклад, один з ресторанів Львова замовив морозиво з пшениці, і воно продається лише у цьому закладі й ніде більше. Є доволі екзотичні смаки – солоне морозиво з креветок, з сиром дорблю, з кропом
Відомо, на Закарпатті збирають врожай ківі (відео).