Догори
Дати відгук

Українські вчені вивели сорт огірка, який дає врожай за 65 днів (відео)

Новий сорт овочу отримав назву «Олімп».

1 хв на прочитання22 Січня 2021, 14:06
Поділитись:

На базі знаменитого сорту огірка «Ніжинський місцевий» селекціонери Крутівської дослідної станції «Маяк» у Чернігівській області вивели новий сорт «Олімп», який родить уже через 65 днів. Про це повідомляється на сторінці Крутівської громади Ніжинського району у Facebook.
«Справжні давні сорти «ніжинського огірка» вирощують у Крутах на дослідній станції «Маяк». Ці сорти є унікальними за своїми смаковими властивостями й ідеально підходять для засолу. Єдиний їхній мінус — це нижча врожайність, порівняно з голландськими сортами. Цю проблему крутівські селекціонери нещодавно виправили, створивши на базі «Ніжинського місцевого» новий сорт «Олімп», який родить за 65 днів і нічим не поступається «Ніжинському місцевому», — йдеться у повідомленні.



Як розповідає в доданому відео наукова співробітниця станції Надія Птуха, те, що саме у Крутах вирощується всесвітньовідомий сорт ніжинського огірка, підтвердила комісія Академії аграрних наук України, яка перевіряла цей сорт на справжність. Тепер же, в межах наукової роботи, селекціонери прагнуть його зберегти й покращити. Сорт «Олімп», виведений у 2020 році, став першим результатом таких старань.

Тим часом фермери теплицями з овочами та зеленню можуть управляти, не виходячи з дому (фото). Й усе це завдяки українським винахідникам, які створили систему управління автономними теплицями.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.