- Головна
- Новини
- Агро
- Агробізнес UA
- Українські селекціонери вивели унікальний сорт перцю: плоди досягають 400 грамів
Українські селекціонери вивели унікальний сорт перцю: плоди досягають 400 грамів
Він чудово підходить як для переробки та заморожування, так і для продажу в свіжому вигляді.
У минулому 2021 році українські селекціонери вивели унікальний новий сорт солодкого перцю – Сінатра F1. Цей перець стійкий до коливань температури та захворювань (вірус крапчатості перцю, Y-вірус картоплі, вірус тютюнової мозаїки), а його плоди великі – досягають ваги 400 грамів, повідомляє SEEDS.
“Сорт придатний для вирощування переважно в закритому ґрунті та використовують його переважно у свіжому вигляді. Сорт середньостиглий високоврожайний. Рослина потужна, розвивається висотою до 1,6 м. Під час вирощування експерти радять підв’язувати рослину через високу навантаженість плодами”, – пише видання
Перець сорту Сінатра F1 довго зберігається. Він чудово підходить як для переробки та заморожування, так і для продажу в свіжому вигляді.
Всього за минулий рік було зареєструвано 13 нових сортів солодкого перцю. У Державному реєстрі сортів рослин, зокрема, з’явилися нові, досить стійкі гібриди.
Нагадаємо, перець став однією з перших культур, яку виростили в космосі. Минулого року перший урожай перцю чилі зібрали на Міжнародній космічній станції. Сам експеримент та підготовка до нього тривали два роки. Це порівняно невеликий термін для подібних досліджень. Частину червоного перцю астронавти з’їли на МКС, решту врожаю надіслали на Землю для подальших досліджень.