Догори
Дати відгук

Українська компанія випустила на ринок штучне м'ясо

1 хв на прочитання29 Вересня 2020, 12:39
Поділитись:

Український стартап випустив на ринок рослинне м’ясо у вигляді фаршу, яке за смаком не відрізняється від справжньої мʼясної продукції. Про це пише mind.ua.

Технологія виготовлення продукту розроблялася два роки.

«Нашою метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного та було б корисніше за своїми властивостям. У США майже 10 років тому почали розробляти м’ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах та скуштувати у місцевих ресторанах, я поїхав в Америку з метою спробувати та привезти зразки в Україну», – розповідає автор стартапу Андрій Черуха.

Він поділився секретом, які інгредієнти входять в рослинний фарш:

-основа – це текстурований соєвий білок, який багатий на рослинні білки;

– за смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.

– для присмаку м’яса та вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей до складу ми додаємо мінерали коджі, які добуваються природним шляхом з міцелію коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння та ферментації продуктів).

– для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин;

– для жирності додана кокосова і соняшникова олія.

– колір м’яса імітує сік буряка та натуральний барвник із карамелі.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Американський прапор біля зруйнованих будинків, неділя, 18 травня 2025 року, в Лондоні, штат Кентуккі, після торнадо, що пройшов територією. Фото: AP / Carolyn Kaster
Торнадо в США: 28 жертв і загроза для 30 мільйонів
2 хв на прочитання29 хвилин тому
На Одещині чоловіка засудили за вбивство сусідської собаки. Фото: Нацполіція
Вбив собаку односельчанки: на Одещині засуджено чоловіка
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Майже «Автостопом по галактиці»: життя на Землі працює як квантовий комп’ютер і вже здійснило 10⁶⁰ логічних операцій
4 хв на прочитання6 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання8 годин тому
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання14 годин тому
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання19 годин тому
Мольберт із живими квітами — креативна прикраса для вашого саду (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Як створити екологічний міні-сад із перероблених матеріалів: практична ідея 2025 року
3 хв на прочитання17 Травня 2025
Більше з GreenPost
Зображення створене ШІ
Роль відгуків реальних користувачів у формуванні іміджу компаній
3 хв на прочитання16 хвилин тому
Гороскоп на 20 травня 2025 року. Фото ілюстративне
Астропрогноз і гороскоп на 20 травня 2025 року
3 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Сімейна медицина в Україні між служінням і комерціалізацією: чи є вихід?
4 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Геть від Москви: Німеччина змінює курс на повернення ядерної енергетики та зближення з Францією
3 хв на прочитання3 години тому
Сатурн в Овні: що зміниться у вашому житті – пояснює астролог
4 хв на прочитання4 години тому
Донбас без відновлення: окупаційна влада хоче перетворити зруйновані міста на туристичний атракціон
1 хв на прочитання5 годин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання5 годин тому
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання7 годин тому