Догори
Дати відгук

Українка народила 19 дітей без двійнят і не збирається зупинятися

Через декілька днів після народження Назарчика жінці виповнилося 45 років.

2 хв на прочитання28 Квітня 2021, 19:11
Українка народила 19 дітей без двійнят і не збирається зупинятися Українка народила 19 дітей без двійнят і не збирається зупинятися
Поділитись:

На Рівненщині нині 47-річна Світлана Ковалевич має уже 19 дітей. Останній малюк з’явився на світ ще у січні 2019 р., коли їй було 45.  

Жінка родом із села Глинне Рокитнівського району. На сьогодні її старшому синові уже 29 років, а найменшому малюку — трохи більше двох. Про це повідомляє galas.te.ua.

19-та за рахунком дитина з’явилася на світ у день народження чоловіка Світлани Петра. Сам чоловік у цей день був присутній на пологах.

Як і попередні 18 разів, Світлана народжувала сама. Народивши 19-ту дитину, жінка встановила рекорд — тепер вона вважається найбагатодітнішою мамою в Рівненській області.

Сина назвали Назаром. Ім’я придумали заздалегідь — УЗД ще на 28-му тижні показало, що буде хлопчик.

«Я вже досвідчена мама, добре знаю свій організм. Можна сказати, що вагiтнiсть — для мене справа звична (сміється). Хоча, звичайно, виносити першу дитину у 18 років і 19-ту — у 44 роки (я наpодила Назара за декілька днів до 45-річчя) — дві великі різниці. Мені вже важко, я швидше втомлююся», — каже жінка.

Загалом у Світлани 19 дітей. Свого первістка вона народила ще у 18 років.

«Ми з чоловіком намагаємося виконувати заповідь Божу. І я, і Петро виросли у великих сім’ях. У моїй родині нас було восьмеро, а у матері чоловіка — 15 дітей. У кожного з цих дітей тепер велика родина. Виходить, що зараз у матері чоловіка вже 98 онуків! До речі, у чотирьох наших старших вже теж є діти. Тому у мене не тільки 19 дітей, а й уже 13 онуків. Звичайно, мені буває важко. Особливо зараз, адже я не молодшаю. Через декілька днів після народження Назарчика мені виповнилося 45», — каже вона.

Жінка зізнається, що її діти взагалі не мають ревнощів або заздрості. Навпаки, вони з великим нетерпінням чекають на появу нової дитини. Зараз старші дівчатка допомагають мамі по господарству, адже родина має і корів, і свиней і курей, та й загалом — живе за рахунок власного господарства.

Світлана Ковалевич із чоловіком не виключають і появи на світ 20-ої дитини.

До слова, Уряд не буде посилювати карантин на Великдень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.