Догори
Дати відгук

Україні потрібне масове та безкоштовне ІФА-тестування серед груп ризику — експерт

Тільки так можна контролювати ситуацію з захворюваністю та боротися з епідемією

1 хв на прочитання28 Серпня 2020, 23:34
Поділитись:

Доступне та масове тестування на "ковід", передусім, серед груп ризику, єдине, що сьогодні може допомогти державі контролювати ситуацію з захворюваністю і боротися з епідемією. Про це розповів УНН інфекціоніст Ігор Марков.

За його словами, він не розуміє, чому досі масового тестування не відбувається в Україні, і чому ІФА-тести для працівників сфери освіти перед стартом нового навчального року, інших контактних груп ризику так і не стали безплатними.

"Я вважаю, що в нормальній цивілізованій країні, необхідно тестування на безкоштовній основі. І не тільки для школярів, студентів, вчителів, лікарів, для журналістів теж. Тобто для всіх тих, хто на "передовій". Але на жаль, Україна, мабуть, до цього не дотягує", - говорить лікар.

За словами Маркова, скринінг краще проводити з допомогою ІФА-тестів, а при наявності підозри підтверджувати діагноз потрібно ПЛР-тестом.

"Ось ми зараз тестуємо пацієнтів методом ІФА, і приблизно з 20 людей, ознаки перенесеного зараження — хворів 1. Це дуже цікаво. А решта 19 виробили імунітет, не хворіючи з симптомами", - уточнив лікар.

Медик розповів, що в Америці й країнах Європи сьогодні створюють "ковід"-паспорт людини.

"Його отримують ті, у кого будуть антитіла до вірусу, і це - "вільна зона". Вони можуть вільно переміщатися, працевлаштуватися, контактувати, не вдягати маски, ходити в публічні місця, на заходи масові", - пояснив він.

Нагадаємо, понад 3000 нових хворих щодня: людей нема куди буде класти у лікарнях.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.