Догори
Дати відгук

Аграрії Бесарабії залишилися без держкомпенсації: зерно для посівної збирають по всій країні (відео)

1 хв на прочитання13 Жовтня 2020, 13:24
Image by $uraj tripathi from Pixabay Image by $uraj tripathi from Pixabay
Поділитись:

З Києва в Бессарабію відправили допомогу фермерам. Зерновоз з 20 тоннами посівних культур отримають в селі Трудове Кілійського  району на Одещині, повідомляє 7-канал.

Відомо, що через посуху тут вже два роки немає урожаю.

Іван Слободяник, голова Всеукраїнського конгресу фермерів стверджує, що починаючи від втрати озимини, фермерам  обіцяли компенсації на гектар. 

"Потім були обіцянки, що буде якась інша компенсація. Зрештою вже зараз потрібно сіятися на зиму, а жодної компенсації досі немає. Ми самі звернулися до фермерів по допомогу, і назбирали 100 тонн зерна, які можна буде використати для посівної. Це - перший зерновоз, який відправляється в допомогу", — каже Слободяник. І додає, що без зрошення ситуація і надалі буде лишатися критичною.

За словами фермера Олександра Пересунько з Кілійського району, ситуація наразі схожа на кататрофу, бо насіння немає, солярки немає, грошей немає, а податки слід платити. Фермери не можуть виконати свої зобов'язання перед пайщиками.

Бесарабія страждає від рекордної посухи вже другий рік поспіль. Коли допоможуть іншим постраждалим - в столиці не уточнили.

Відомо, фермери Одещини будуть у суді вибивати допомогу за втрату врожаю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.