Догори
Дати відгук

Україна закупить вакцину проти коронавірусу у країни-сусідки

Йдеться про закупівлю препаратів для щеплення проти коронавірусу у Польщі.

1 хв на прочитання16 Лютого 2021, 19:15
Польща готова продати Україні надлишки вакцини для щеплення від коронавірусу Польща готова продати Україні надлишки вакцини для щеплення від коронавірусу
Поділитись:

Незабаром Україна закупить партію вакцини AstraZeneca у Польщі. Про це в інтерв’ю "Укрінформу"  повідомив очільник Уряду Денис Шмигаль. 

"В України дійсно є можливість закупити певну частину цих вакцин через Польщу. Польща отримає поки що за попередніми домовленостями на 1 мільйон 200 тисяч вакцин більше від свого замовлення, і ці вакцини продасть Україні за собівартістю, без націнки". - сказав Шмигаль. 

Точну дату, коли польська вакцина перетне кордон з Україною, прем'єр-міністр не назвав. Лише сказав, що це станеться "найближчим часом".

За його словами, вакцину у сусідньої країни купуватимуть коштом Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, що попри гучні анонси та обіцянки чиновників із МОЗ, 15 лютого в Україну не прибула очікувана перша партія вакцини проти ковіду.

Як стало відомо раніше, парламентарі із депутатської групи «Довіра» закликали МОЗ  у першу чергу потурбуватися про безпеку освітян і вакцинувати від коронавірусу їх. Нардепи висловили побоювання, що щеплювати педагогів від ковіду на початку навчального року вже буде запізно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.