Догори
Дати відгук

Депутати вимагають від МОЗ першочергово вакцинувати освітян

Парламентарі висловили побоювання, що щеплювати педагогів від ковіду на початку навчального року вже буде запізно.

1 хв на прочитання16 Лютого 2021, 11:20
Депутати вимагають від МОЗ вакцинувати від ковіду педагогів раніше, ніж почнеться навчальний рік Депутати вимагають від МОЗ вакцинувати від ковіду педагогів раніше, ніж почнеться навчальний рік
Поділитись:

Парламентарі із депутатської групи «Довіра» закликали МОЗ  у першу чергу потурбуватися про безпеку освітян і вакцинувати від коронавірусу їх. Про це стало відомо 16 лютого під час пленарного засідання ВРУ. 

На парламентську трибуну вийшов депутат із групи «Довіра» Володимир Арешонков.

«Стосовно вакцинації. Ми вважаємо, що до вересня місяця потрібно провакцинувати таку категорію, як педагогічні працівники. До початку навчального року вчителі мають бути убезпечені від захворювання», — сказав Арешонков. 

Нагадаємо, що за чинним планом безплатної вакцинації від COVID-19, педагогічних працівників мають почати щеплювати якраз у вересні та жовтні. Йдеться про майже 1,4 мільйона освітян.

Парламентарі висловили побоювання, що вакцинувати педагогів у вересні може бути запізно. Адже тоді вже розпочнеться навчальний рік і скупчення школярів та студентів може спровокувати нові спалахи коронавірусної недуги.

Як ми писали раніше, в Україні вчасно не почалася вакцинація від коронавірусу. Датою Х у Міністерстві охорони здоров'я називали 15 лютого, але вчора стало зрозуміло, що перші щеплення не відбудуться.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.