Україна закликає МАГАТЕ вжити заходів для припинення атак на цивільну енергетичну інфраструктуру та звільнення ЗАЕС

1 хв на прочитання16 Вересня 2024, 19:13
Фото: Міненерго

«Ми продовжуємо стояти і протистояти цьому злу XXI століття».

Україна закликає МАГАТЕ вжити заходів для припинення злочинних атак на цивільну енергетичну інфраструктуру, а також посприяти звільненню Запорізької АЕС.

Під час свого виступу на 68-ій Генеральній конференції МАГАТЕ у Відні (Австрія) Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав усі країни-члени МАГАТЕ об’єднати зусилля, щоб дати потужну й одностайну відповідь Російській Федерації за злочинні атаки на цивільну енергетичну інфраструктуру й окупацію Запорізької АЕС.

«Протягом останнього року Україна зазнала безпрецедентних атак Росії на енергосистему з серйозними руйнуваннями та пошкодженнями. Ми втратили життя наших мужніх воїнів, які захищали нашу країну, життя наших енергетиків, які відновлювали енергетичне обладнання після російських атак та забезпечували надійну роботу АЕС, життя мирних жителів і дітей — майбутнє України. Але ми продовжуємо стояти і протистояти цьому злу XXI століття», — заявив Герман Галущенко.

У Міністерстві енергетики України висловлюють сподівання на плідну роботу під час конференції та низки двосторонніх зустрічей із делегаціями різних країн щодо надважливих питань ядерної безпеки, захищеності та гарантій в Україні.

Нагадаємо, з 16 по 20 вересня 2024 року у Віденському міжнародному центрі проходить 68-ма чергова сесія Генеральної конференції МАГАТЕ, на якій високопосадовці та представники держав-членів МАГАТЕ розглянуть низку питань.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: