Догори
Дати відгук

Україна вперше приймає Європейський регіональний саміт шкільного харчування

Мета заходу – об’єднати зусилля для зміцнення програм харчування у закладах освіти

2 хв на прочитання12 Листопада 2024, 23:45
Європейський регіональний саміт шкільного харчування Європейський регіональний саміт шкільного харчування
Поділитись:

У Києві розпочався перший Європейський регіональний саміт шкільного харчування, на якому зібралися українські та європейські високопосадовці, фахівці та громадські активісти – близько 500 учасників з різних куточків світу. Мета заходу – об’єднати зусилля для зміцнення програм харчування у закладах освіти не лише в Європі, а й за її межами, пишуть у МОЗ. 

У заході взяли участь Премʼєр-міністр України, перша леді України, міністри, які відповідають за впровадження реформи шкільного харчування, голови обласних державних адміністрацій, урядовці й посли провідних європейських країн, представники понад 20 міжнародних організацій.

“Мета реформи шкільного харчування — сформувати у дітей здорові харчові звички та закріпити їх. Це про збереження їхнього здоров’я і зараз, і в майбутньому. Тому попри війну ми продовжуємо активно працювати над втіленням реформи. І нам є чим пишатися: це й оновлені норми харчування, в які закладені усі необхідні для гармонійного розвитку дітей продукти, і затверджене сезонне меню, і вимоги до безпеки харчових продуктів. Ми з радістю готові ділитись цим досвідом з партнерами по коаліції заради того, аби її амбітна мета — забезпечити кожній дитині до 2030 року можливість щодня отримувати здоровий, поживний обід у школі — була досягнута”, - сказав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України.

Торік наша країна приєдналася до Коаліції шкільного харчування й відкрила нові можливості для обміну досвідом і впровадження найкращих практик. Це також важливий крок у розвитку реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською у 2020 році. 

Учасники саміту обговорювали вплив збалансованого харчування в школах на успішність учнів та їхнє здоров’я. Окремі дискусії присвятили економічному аспекту програм шкільного харчування, їхньому сталому фінансуванню, обговоренню  модернізації шкільних їдалень і кухонь, будівництва нових обʼєктів і оновлення наявних для покращення інфраструктури. Крім того, важливим аспектом дискусії став розвиток персоналу, що працює в шкільних їдальнях

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.