Догори
Дати відгук

Україна збільшила експорт органічної продукції до ЄС

Мова йде про товарні відносини з Німеччиною

1 хв на прочитання12 Серпня 2020, 16:34
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

За останній час Україна на 50% збільшила імпорт органічної продукції до Німеччини. Про це 12 серпня на сільськогосподарській виставці “Агро-2020” заявив аташе з аграрних питань посольства Німеччини Франк Мюллер

“Незважаючи на пандемію коронавірусу, попит на органічну продукцію зріс, бо ця галузь стійка до кризи. Експорт української органічної аграрної продукції збільшився на 50 відсотків”, - сказав німецький аграрний аташе.

Франк Мюллер додав, що Німеччині вдалося збільшити приріст використання земель під органічну продукцію з 3% на рік до 8% на рік. А в цьому році ця цифра досягла рівня 10% усіх сільськогосподарських площ, які використовуються органічно.

У відповідь на це заступник міністра економіки, розвитку торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький зазначив, що зараз частка органічних площ в Україні становить 0,7%. 

У профільному міністерстві її планують збільшити до 1,1%. Задля цього фермерам виплатять пряму компенсацію за кожен гектар, використаний під органічне виробництво. Також планують запровадити компенсацію у розмірі 50% за органічні добрива та засоби захисту рослин.

Як писав GreenPost раніше, українські виробники збільшили обсяги експорту органічних продуктів в ЄС та нарощують виробництво нішевих продуктів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро