Догори
Дати відгук

Україна отримає допомогу для фермерів за екстреним проєктом Світового банку

Загальна вартість завданої шкоди українському агросектору оцінюються в $40,2 млрд.

1 хв на прочитання31 Жовтня 2023, 13:37
Допомога для фермерів за екстреним проєктом Світового банку Допомога для фермерів за екстреним проєктом Світового банку
Поділитись:

Світовий банк реалізує екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE), у межах якого понад 90 тис. фермерів отримають допомогу для залучення пільгового кредитування та грантів. Про це йдеться у пресрелізі Світового банку, передає Укрінформ.

"Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)" сприятиме доступу агровиробників до пільгового фінансування у 2023 та 2024 роках. Проєкт допоможе фермерам мобілізувати близько 1,5 мільярда доларів оборотного капіталу. Малі фермерські господарства отримають гранти на сільськогосподарське виробництво. Проєкт також доповнить підтримку сільського господарства України з боку Світового банку, яка покликана прискорити приватні інвестиції та зміцнити часткові кредитні гарантії для малих фермерів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фінансування проєкту складається з позики Світового банку у розмірі 230 мільйона доларів із Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine), що підтримується Урядом Японії. Також фінансування включає грант у розмірі 320 мільйона доларів від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Також проєкт передбачає залучення додаткового фінансування у розмірі до 150 мільйона доларів, коли такі кошти будуть у Світового банку та донорів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.