Догори
Дати відгук

Угорський рибний суп халасле — дуже смачний, яскравий, ароматний і легкий

Центральною фігурою для бульйону обов'язково повинен бути короп.

2 хв на прочитання31 Січня 2025, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Яскравий, оксамитовий, легкий і дуже смачний — суп халасле в Угорщині дуже популярний, і недаремно він знаменитий і за межами країни. Основне в цій страві — насичений рибний бульйон. Центральною фігурою для бульйону обов'язково повинен бути короп — без нього ця юшка не називатиметься халасле, хоча можна додати ще й іншу рибу. Ось простий рецепт халасле. Найскладніше — філірування риби та протирання супу через сито. А все інше ну дуже легко.

Інгредієнти:

короп — 1,5–2 кг;

помідори — 3 шт.;

цибуля — 1 шт.;

картопля — 1 шт.;

перець солодкий зелений — 3 шт.;

паприка солодка — 1,5 ст. л.;

паприка гостра — 0,5 ч. л. (якщо любите гостріше — тоді більше);

сіль — 0,5 ст. л. (до смаку);

перець чорний мелений — 2–3 дрібки;

вода — 3–4 л.

Приготування.

Почистити рибу від луски, відрізати голову та плавці.

Зняти з коропа шкірку та філірувати — відокремити м'ясо від кісток.

Філе нарізати на невеликі шматочки, заодно перевірити на наявність кісточок, які слід видалити. Потім злегка посолити філе і відправити в холодильник.

У каструлю укласти рибну голову, шкіру, плавці й іншу рибну дрібницю. Залити водою й поставити варитися.

Очистити й нарізати цибулю, помідори, картоплину і зелений перець. Все це додати в каструлю, де вариться бульйон. Всипати перець, сіль і спеції. Щойно закипить, зменшити вогонь і варити години півтори-дві.

Потім процідити-протерти бульйон через сито.

Проціджений бульйон поставити на вогонь і, коли він закипить, опустити в нього шматочки філе. Варити приблизно 20 хвилин.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Одещині за незаконне використання землі водного фонду завдано збитків на сотні тисяч
На Одещині виявили незаконне використання землі водного фонду на майже 700 тис грн збитків
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Держрибагенство
Українська риба успішно замінює імпорт у системі державного забезпечення
1 хв на прочитання2 години тому
Фото із відкритих джерел
Міністр агрополітики наголосив на важливості справедливого ціноутворення в молочній галузі
2 хв на прочитання3 години тому
На Волині прокуратура судиться за повернення землі громаді
На Волині прокуратура вимагає повернути громаді 90 гектарів землі
1 хв на прочитання4 години тому
Український ринок пшениці: міжсезоння, експортні виклики та позитивні прогнози
2 хв на прочитання9 годин тому
На Київщині викрито підпільне виробництво фальсифікованого насіння на мільйони гривень
2 хв на прочитанняВчора
В Україні стартував сезон черешні: ціни поки що вдвічі вищі за минулорічні
1 хв на прочитанняВчора
Зовнішня торгівля України у І кварталі 2025 року: зростання імпорту та скорочення експорту
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
На Миколаївщині незаконно зрубали десятки дубів, завдавши значних збитків
На Миколаївщині знищили 21 цінну породу дерев
1 хв на прочитання16 хвилин тому
Зміни в процедурі передачі повноважень
Повноваження з усиновлення передано від райдержадміністрацій до сільських та селищних рад
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Куди зник колорадський жук, чому зникають метелики та чи загрожує нам голод без бджіл
3 хв на прочитання5 годин тому
Фото: НСН
Думки херсонців щодо майбутнього Каховського водосховища розділилися
2 хв на прочитання6 годин тому
Екологи нагадують: зривання червонокнижних грибів в Україні – незаконно (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Говерла чекає на туристів: скільки коштує підкорення найвищої вершини України влітку 2025
2 хв на прочитання7 годин тому
Рятувальники Одещини попереджають про високу пожежну небезпеку влітку
1 хв на прочитання8 годин тому
Балтійський щит: Швеція посилює контроль над «тіньовим флотом» Росії
2 хв на прочитання10 годин тому