Догори
Дати відгук

Угорський рибний суп халасле — дуже смачний, яскравий, ароматний і легкий

Центральною фігурою для бульйону обов'язково повинен бути короп.

2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Яскравий, оксамитовий, легкий і дуже смачний — суп халасле в Угорщині дуже популярний, і недаремно він знаменитий і за межами країни. Основне в цій страві — насичений рибний бульйон. Центральною фігурою для бульйону обов'язково повинен бути короп — без нього ця юшка не називатиметься халасле, хоча можна додати ще й іншу рибу. Ось простий рецепт халасле. Найскладніше — філірування риби та протирання супу через сито. А все інше ну дуже легко.

Інгредієнти:

короп — 1,5–2 кг;

помідори — 3 шт.;

цибуля — 1 шт.;

картопля — 1 шт.;

перець солодкий зелений — 3 шт.;

паприка солодка — 1,5 ст. л.;

паприка гостра — 0,5 ч. л. (якщо любите гостріше — тоді більше);

сіль — 0,5 ст. л. (до смаку);

перець чорний мелений — 2–3 дрібки;

вода — 3–4 л.

Приготування.

Почистити рибу від луски, відрізати голову та плавці.

Зняти з коропа шкірку та філірувати — відокремити м'ясо від кісток.

Філе нарізати на невеликі шматочки, заодно перевірити на наявність кісточок, які слід видалити. Потім злегка посолити філе і відправити в холодильник.

У каструлю укласти рибну голову, шкіру, плавці й іншу рибну дрібницю. Залити водою й поставити варитися.

Очистити й нарізати цибулю, помідори, картоплину і зелений перець. Все це додати в каструлю, де вариться бульйон. Всипати перець, сіль і спеції. Щойно закипить, зменшити вогонь і варити години півтори-дві.

Потім процідити-протерти бульйон через сито.

Проціджений бульйон поставити на вогонь і, коли він закипить, опустити в нього шматочки філе. Варити приблизно 20 хвилин.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.