Догори
Дати відгук

У жовтні мешканцям Києва встановлять економні лічильники: де та на яких умовах

Прилади будуть монтувати усім мешканцям обраних будинків одночасно

1 хв на прочитання05 Жовтня 2020, 17:44
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У жовтні мешканцям столиці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно встановлять 3,5 тисяч нових енергоефективних лічильників. Про це повідомили у прес-центрі ДТЕК. 

“З початку року ми вже замінили більше 22 тисяч лічильників. В жовтні продовжимо цю роботу. Замість старих приладів в оселях киян ми змонтуємо нові багатозонні”. - сказав директор по взаємодії з клієнтами Юрій Коломійчук.

Багатозонні лічильники дозволяють ефективно використовувати електроенергію та заощаджувати на цьому кошти. Після налаштування вони починають працювати у режимах “день” та “ніч” позмінно. 

Нагадаємо, що в Україні побутові клієнти можуть користуватися двозонним тарифом при сплаті за світло. Відповідно до його умов вартість кіловатів вдень (з 7:00 до 23:00) становить: до 100 кВт/г-0,9 грн за кіловат-годину, а вище 100 кВт/г - 1,68 грн за кіловат-годину, а вночі (з 23:00 до 7:00) тариф вдвічі нижчий: до 100 кВт/г - 0,45 грн, а понад 100 кВт/г - 0,84 грн.

Нові прилади у жовтні безкоштовно отримають мешканці Оболоні, Дарниці, Південної Борщагівки та Бесарабки.

Як писав GreenPost раніше, у Києві мешканцям столиці продовжують встановлювати безкоштовні газові лічильники. Адже газових приладів обліку, за даними АТ “Київгаз”, наразі не мають мешканці 235,5 тисяч квартир. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost