Догори
Дати відгук

У Японії вже цвітуть ранні сакури. ФОТО

Ханамі, тобто милування квітами — національна традиція японців.

1 хв на прочитання03 Березня 2021, 10:30
Ханамі, тобто милування квітами — національна традиція японців. Фото з twitter Ханамі, тобто милування квітами — національна традиція японців. Фото з twitter
Поділитись:

У Японії цвітуть ранні сакури. Країна потопає у рожевому цвітінні, люди з різних куточків намагаються відвідати парки та ті місця, де висаджені алеї цих дерев.

За деякими джерелами, традиція милування квітучою сакурою з'явилася в Японії в VII столітті за часів правління династії Танг. Японські аристократи любили проводити час під квітучою сакурою, насолоджуючись легкими напоями, музикою та іграми.

Ханамі, тобто милування квітами — національна традиція японців.

Навесні, у період цвітіння сакури, цю традицію підтримує як населення Японії, так і туристи з усього світу — всі прямують до парків, щоб насолодитися приголомшливим за красою видовищем.

Щоб повною мірою насолодитися ханами, люди збираються біля стародавніх монастирів, палаців, у парках і садах, приносять із собою їжу та напої та проводять час, насолоджуючись приємною бесідою в колі друзів, родичів або колег.

До слова, вже незабаром на українців чекають весняні вікенди. Провести їх із користю для здоров'я та настрою можна, відвідавши парки та заповідники. Там готуються до цвітіння або вже розпустилися первоцвіти.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.