Догори
Дати відгук

У Великобританії побудують «найзеленіший» футбольний стадіон із дерева

Відповідати за зведення арени буде архітектурне бюро Захі Хадід

2 хв на прочитання09 Травня 2022, 15:43
Поділитись:

У Англії понад 500 футбольних клубів. Команди поділені на кілька дивізіонів, які є перехідними. На вершині знаходиться Англійська Прем'єр-Ліга. Не менш статусним є Чемпіоншип та Ліга 1. Це другий та третій за потужністю футбольний дивізіон. У четвертому дивізіоні, що зветься Ліга 2, грає команда «Форест Грін Роверс». Клуб вважається найзеленішим за версією ФІФА.

Ставки на матч англійського футболу приймають букмекери із поповненням через «Приват-24». Вони зібрані у рейтингу на порталі Bukmeker Expert.

Команда «Форест Грін Роверс» розташована у графстві Глостершир у місті Нейлсуорт. Клуб існує з 1889 року. Домашні ігри команда проводить на стадіоні Нью Лон. Місткість арени майже 6000 глядачів. Стільки ж проживає у місті. Остання реконструкція у 2006 році.

Найближчими роками команда змінить стадіон, який буде збудовано повністю з дерева. Команда «Форест Грін Роверс» багато уваги приділяє екологічності. На стадіоні використовується технологія вирощування газону без синтетичних добрив. З 2011 року використовується натуральне добриво – коров'ячий гній.

Також використовують сонячні батареї для освітлення арени. Для поливу газону використовують рециркульовану дощову воду. На матчі команда вирушає на електробусах. Власники команди вже розробили проект зі зведення нової арени. На будівництво стадіону та еко-парку поруч із ним піде близько 100 млн фунтів стерлінгів. Новий стадіон вміщатиме 5000 глядачів, але з можливістю розширення трибун для збільшення місткості до 10 000 місць. Відповідати за зведення арени та парку поруч із ним буде архітектурне бюро Захі Хадід. Стадіон буде збудований з дерева.

«Форест Грін» виступає у Лізі 2 і вже наступного сезону зіграє у Лізі 1 або третьому за потужністю футбольному дивізіоні Англії. У турнірній таблиці Ліги 2 команда йде на другому місці із 83 очками. Від лідера чемпіонату команда відстає лише на один бал. Активний розвиток клуб отримав із покупкою команди Дейлом Вінсом. Саме йому належить ідея зробити команду найзеленішою у світі, що допомогло привернути додаткові інвестиції та увагу ЗМІ.

Поки повністю дерев'яний стадіон перебуває у процесі будівництва, команда не забуває про свій статус. У жовтні 2021 року команда провела незвичайний матч, який транслювався у більш ніж 100 країнах. Це пов'язано із заміною звичної реклами на інформаційні плакати: скільки розтануло айсбергів, скільки пластикових пляшок продано з початку гри та інші факти, пов'язані з проблемами екології.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Pixabay
Викиди CO₂ від виробництва електроенергії у 2023 р. були рекордно високі, та є й гарні новини про захист клімату — звіт
5 хв на прочитаннягодина тому
Універсальний засіб Знищити бур’яни Гідрокарбонат натрію
Універсальний засіб, який допоможе «омолодити» кущі троянд, виростити помідори та знищити бур’яни
1 хв на прочитання2 години тому
Інновації для екологічно чистого майбутнього: об’єднання 15-ти стартапів для зміни глобальних продовольчих систем
2 хв на прочитання3 години тому
Забруднення азотом Південний Буг Забруднення води
Забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині перевищує норму у 7,5 рази: названо причину
2 хв на прочитання4 години тому
Як приготувати найпростішу овочеву галету: корисна альтернатива піци
1 хв на прочитання5 годин тому
В Німеччині встановили перші у світі дерев’яні лопаті для вітрогенераторів
1 хв на прочитання6 годин тому
Усього за дві години до старту NASA скасувало перший запуск пілотованого корабля Starliner
1 хв на прочитання7 годин тому
Підживлення для кімнатних рослин із зубної пасти: оригінальний спосіб з вражаючим результатом
1 хв на прочитання7 годин тому