Догори
Дати відгук

У Тернопільській області за два роки має запрацювати біоетанольний завод

Проєкт коштує 120 млн доларів.

1 хв на прочитання17 Травня 2024, 22:39
На Тернопільщині збудують біоетанольний завод На Тернопільщині збудують біоетанольний завод
Поділитись:

Компанія «Лан-Ойл» з групи ОККО Віталія Антонова планує збудувати у Тернопільській області біоетанольний завод потужністю 83 тис. тонн на рік. Будівництво вартістю 120 млн доларів має розпочатись цьогоріч і завершитись за два роки, повідомили в компанії, пише NV.

Біоетанол (європейська назва) чи паливний етанол (fuel ethanol, США) – зневоднений етиловий спирт. Зазвичай його використовують як біопаливо або паливну добавку. Біоетанол є найбільшим за обсягом виробництва та споживання цільовим видом етилового спирту і ці обсяги зростають з року в рік.

Частину грошей на проект – 60 млн євро – компанії позичить Європейський банк реконструкції і розвитку, що є постійним партнером «Універсальної інвестиційної групи». 

«Очікуємо, що в Україні з’явиться чітка вимога додавати біоетанол до бензину. У такому разі ми зможемо закривати свої потреби на 100%, і це буде тільки третина виробництва. А дві третини продаватимемо на внутрішньому й зовнішньому ринках», – прокоментував СЕО ОККО Василь Даниляк.

За даними сервісу YouControl, компанія «Лан-Ойл» має дві земельні ділянки в Лановецькому районі Тернопільської області загальною площею трохи менше 7 га.

Варто додати, що в світі сьогодні більшу частку біоетанолу виробляють із кукурудзи або з цукрової тростини, хоча сировиною для його одержання можуть бути будь-які сільськогосподарські культури з великим змістом крохмалю чи цукру: рис, ячмінь, картопля, цукрові буряки, батат, напівпродукти цукрової промисловості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.