У Тарутинський степ підселили 18 бабаків, вирощених для розмноження

2 хв на прочитання12 Вересня 2024, 09:40
ФОТО: Підселення бабаків у заказник "Тарутинський степ" (Одеська обл.) / Rewilding Ukraine

Команда Rewilding Ukraine успішно випустила в степ на Одещині другу групу степових бабаків. Екологи дбають про створення процвітаючої популяції цього виду у регіоні.

Команда Rewilding Ukraine успішно випустила в степ на Одещині другу групу степових бабаків. Екологи дбають про створення процвітаючої популяції цього виду у регіоні. Про це повідомили в організації.

Кілька років тому у Ландшафтний заказник місцевого значення «Тарутинський степ», що на Одещині, вже завезли партію чотирилапих цього виду. За даними Rewilding Ukraine, бабаки, що вже оселилися у природоохоронній зоні раніше, встигли створити колонії та народили дитинчат.

А тепер і "новосельці" долучилися до них і почуваються добре, повідомили зоозахисники. Бабаки не тільки кумедні тварини, зазначили експерти, вони відіграють важливу роль у відновленні екосистеми степу, спряють збагаченню біорізноманіття та доповнюють харчові ланцюги. 

"Завдяки постійним ревайлдинг зусиллям Тарутинський степ знову оживає. З кожним випуском ми наближаємося до відродження природних процесів в одній з останніх і найкраще збережених степових ділянок України та Європи. Він також може стати розплідником для бабаків та інших диких тварин, допомагаючи зусиллям післявоєнного відновлення природи по всій країні", - зазначили у Rewilding Ukraine. 

Ландшафтний заказник місцевого значення «Тарутинський степ» загальною площею 5200 га розташований на території Веселодолинської сільської ради Тарутинського району Одеської області. Об’єктом природно-заповідного фонду був оголошений рішенням № 445-VI Одеської обласної ради народних депутатів 26 квітня 2012 року.

Ця територія є унікальним природним комплексом плакорного цілинного степу з високим флористичним і фауністичним різноманіттям, великою кількістю видів, занесених до Червоної книги України, та рослинних угрупувань Зеленої книги України. Територія заказника охороняється відповідно до законодавства.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: