Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Сумах до лікарні потрапили дві дитини, яких батько залишив голодними в холодній оселі (відео)

У Сумах до лікарні потрапили дві дитини, яких батько залишив голодними в холодній оселі (відео)

6-річна дівчинка сама звернулася по допомогу до патрульних

2 хв на прочитання22 Січня 2021, 17:04
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Патрульна поліція Сумської області повідомила, що затримала сумчанина, який кинув своїх двох дітей в холодному будинку голодними. Старшій дитині всього 6 років, меншій - 6 місяців від народження. Обидві дівчинки були  з ознаками переохолодження, їх   шпиталізували до лікарні.

Такий виклик отримали Патрульні в Сумах отримали виклик надвечір 20 січня. Дитина плакала й просила допомоги, адже вони разом маленькою сестричкою залишилися вдома самі:"Нам страшно та холодно. Ми із сестрою залишилися самі вдома"

6-річна дівчинка звернулася по допомогу до патрульних, в школі її навчили: якщо потрібна допомога — телефонуй 102.

За лічені хвилини патрульні Яна Савицька та Юрій Логвінов були на місці й перелазили через паркан, аби потрапити до будинку маленької заявниці. Дорогою вони постійно підтримували розмову з дитиною та заспокоювали її.

Налякана дівчинка відчинила поліцейським двері й одразу провела їх до іншої кімнати. Там, на ліжку, лежала її 6-місячна сестричка, яка тихо плакала.

"Перше, що я відчула – немовля було геть холодним. Здавалося, від холоду їй і плакати не було сил. Воно й не дивно, адже в будинку було дуже холодно. Її старша сестра сказала, що сьогодні вони ще нічого не їли", — розповідає патрульна Яна. Вона швидко одягла наймолодшу дівчинку, намагаючись зігріти.  

Старша дитина розповіла, що живе з батьком та близько години тому він пішов до когось у гості. Вона також знайшла папірець з його номером. Інспектори одразу зателефонували чоловікові. Спершу він запевняв, що зараз зі своїми доньками, та коли зрозумів, що з ними поліцейські, повернувся додому. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Батька для надання пояснень охоронці порядку доставили до відділку поліції. Про подію патрульні також повідомили ювенальну превенцію.

Відомо, через хабарництво затримали впливового можновладця із департаменту охорони здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.