Догори
Дати відгук

У США зробили крок до санкцій проти "Північного потоку-2"

Поправка спрямована на посилення чинних обмежень щодо іноземних громадян та компаній, які сприяють продажу, оренді або наданню суден для укладання труб

1 хв на прочитання21 Липня 2020, 13:17
Поділитись:

Палата представників США схвалила поправку, яка передбачає нові санкції щодо компаній-учасників будівництва газопроводу в обхід України "Північний потік-2". Зазначається, що поправка спрямована на посилення чинних обмежень щодо іноземних громадян та компаній, які сприяють продажу, оренді або наданню суден для укладання труб, призначених для будівництва російських трубопроводів.

Як повідомляє  obozrevatel.com з посиланням на  RFE/RL,  проєкт оборонного бюджету ще має бути схвалений Сенатом і підписаний президентом Дональдом Трампом, перш ніж нові санкції стануть законом.

Сполучені Штати виступають проти цього проєкту на тій підставі, що він підсилює контроль Кремля за європейським енергетичним ринком і карає Україну, яка бореться з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі. Адже трубопровід Nord Stream 2 вартістю майже 11 млрд доларів,  перенаправить газ в Європу в обхід України, позбавивши Київ щорічних зборів в мільярди доларів.

"Росія намагається розвивати газопровід Nord Stream 2, щоб чинити надмірний контроль на наших європейських союзників і поставок енергоносіїв для них. Ми повинні зупинити недружні впливи стратегії Путіна", – написав представник республіканців Стів Уомакк в Twitter.

Повідомляється, що європейські судна, що прокладають трубопровід, припинили роботу в грудні після першого раунду американських санкцій, які були спрямовані конкретно на їхню діяльність.

Нагадаємо, стало відомо що Данія дозволила добудувати "Північний потік-2". Наразі відомо, будівництво 1230-кілометрового трубопроводу майже закінчено, але необхідно завершити ще приблизно 120-кілометрову ділянку у водах Данії. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.