Догори
Дати відгук

У США хочуть примусово стерилізувати чоловіків

Новий законопроект змусить чоловіків пройти вазектомію протягом 6 тижнів від народження третьої дитини або досягнення 40-річчя.

2 хв на прочитання13 Жовтня 2021, 19:00
Поділитись:

Conservative Fighters оприлюднили законопроект, що передбачає застосування репродуктивної відповідальності серед чоловіків. Його автор — демократ із Пенсильванії Крістофер М. Рабб. Законопроект змусить чоловіків пройти вазектомію протягом 6 тижнів від народження третьої дитини або 40-річчя від дня народження, залежно від того, що станеться раніше.

За донос у відповідні органи про чоловіка, котрий не пройшов стерилізації у визначений термін, передбачається нагорода в розмірі 10 000 доларів.

Цей законопроект також включатиме судові дії щодо тих, хто спричинився до небажаної вагітності («запліднювачів, які неправомірно зачали з ними дитину»).

«Надто довго публічні дебати про аборти, контрацепцію та пов'язані з цим питання репродуктивної функції втягували уряд у центр обмежень фізичної автономії жінок та дівчат. Рідко зустрічається змістовний діалог навколо державної політики, присвячений особистій відповідальності чоловіків-цисгендерів у цій сфері.

Права чоловіків-цисгендерів завжди були першорядними у нашому суспільстві, при цьому вони мало зосереджувались на своїй відповідальності як запліднювачів змінювати свою поведінку на благо своїх партнерів, сімей та суспільства загалом. Поки ми прямуємо до кульмінації цього гарячого дискурсу навколо цієї делікатної справи, ми повинні згуртуватися, щоб вирішити її з хірургічною точністю», — ідеться в тексті меморандуму.

Автор законопроекту закликає своїх колег покласти край «гендерним подвійним стандартам на благо всіх людей, наших сімей та нашої великої співдружності».

«Поки законодавчі органи штатів продовжують обмежувати репродуктивні права жінок із СНД, трансгендерів та небінарних людей, доти мають бути закони про відповідальність чоловіків, які запліднюють їх. Таким чином, мій законопроект також буде кодифікувати «неправомірне зачаття», включаючи, коли особа продемонструвала недбалість щодо запобігання зачаттю під час статевого акту», — ідеться в тексті меморандуму.

Також ми розповідали, що у США знайшли новий спосіб підвищити рівень вакцинації: 200 доларів на місяць за не щепленого проти COVID-19 партнера.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Pixabay
Викиди CO₂ від виробництва електроенергії у 2023 р. були рекордно високі, та є й гарні новини про захист клімату — звіт
5 хв на прочитання30 хвилин тому
Універсальний засіб Знищити бур’яни Гідрокарбонат натрію
Універсальний засіб, який допоможе «омолодити» кущі троянд, виростити помідори та знищити бур’яни
1 хв на прочитаннягодина тому
Інновації для екологічно чистого майбутнього: об’єднання 15-ти стартапів для зміни глобальних продовольчих систем
2 хв на прочитаннягодина тому
Забруднення азотом Південний Буг Забруднення води
Забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині перевищує норму у 7,5 рази: названо причину
2 хв на прочитання3 години тому
Як приготувати найпростішу овочеву галету: корисна альтернатива піци
1 хв на прочитання4 години тому
В Німеччині встановили перші у світі дерев’яні лопаті для вітрогенераторів
1 хв на прочитання5 годин тому
Усього за дві години до старту NASA скасувало перший запуск пілотованого корабля Starliner
1 хв на прочитання6 годин тому
Підживлення для кімнатних рослин із зубної пасти: оригінальний спосіб з вражаючим результатом
1 хв на прочитання6 годин тому