Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У непевні часи жінок приваблюють чоловіки з суворішими рисами обличчя, а чоловіків ніжніші жінки — дослідження

У непевні часи жінок приваблюють чоловіки з суворішими рисами обличчя, а чоловіків ніжніші жінки — дослідження

Ці результати показують, що переваги партнерів не фіксовані, а схильні до впливу швидкоплинних психологічних станів.

2 хв на прочитання29 Січня 2023, 20:53
Джейсон Момоа та Селена Гомес Джейсон Момоа та Селена Гомес
Поділитись:

У кожного з нас свій тип, але науковці з’ясували, що привабливість різних типів залежить від поточного стану у світі. Про відповідне дослідження розповідає Daily Mail.

Дослідники з Vrije Universiteit Amsterdam у Нідерландах попросили 173 піддослідних письмово розповісти про періоди визначеності та благополуччя, а потім про часи складні та непевні. Після кожного етапу піддослідним пропонували вибрати найбільш привабливих із чотирьох чоловічих та чотирьох жіночих фотографій. Риси обличчя на них були змінені від округлих і плавних ліній до чіткіших і вугластіших.

Фотографії у дослідженні нідерландських науковців. Результати опубліковано у січні 2023 року. Фото: Daily Mail.

Дослідники з'ясували, що в невизначені часи жінок більше приваблюють суворі чоловіки з гострішими носами та підборіддям, більш вугластою щелепою та вищими вилицями, такі як Кріс Гемсворт і Джейсон Момоа.

Однак за тих самих обставин чоловіків більше приваблюють жінки з «ніжними» обличчями, як у Селени Гомес, із більш плавними лініями, тінями та зовнішнім контуром обличчя, а також із більш округлими губами, щоками та кінчиком носа. Автори припускають, що це пов'язано з «підвищеним прагненням до стереотипного типу партнера, що випливає з таких рис обличчя».

Для чоловіків це була жінка, яку вони вважають турботливою, але для жінки це чоловік, якого вважають сильним, оскільки він «забезпечує відчуття передбачуваності».

«Ці результати показують, що переваги партнерів не фіксовані, а схильні до впливу швидкоплинних психологічних станів, таких як почуття невпевненості через зовнішні, непередбачувані події», — зазначають науковці.

Також ми розповідали, що нігерійка, з якої у школі сміялися через повноту, заснувала охоронну фірму, в якій працюють лише жінки «плюс-сайз» (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.