Догори
Дати відгук

У минулому році пожежі знищили 75 тис га лісу — голова Держлісагентства

Внаслідок лісових пожеж Україна має понад 19 млрд грн збитків.

1 хв на прочитання08 Червня 2021, 11:40
У минулому році пожежі знищили 75 тис га лісу — голова Держлісагентства У минулому році пожежі знищили 75 тис га лісу — голова Держлісагентства
Поділитись:

Пожежі — це проблема всього світу, й у першу чергу на це впливають зміни клімату. Минулий рік для України виявився катастрофічним, адже згоріло приблизно 150 тис га, з яких 75 тис га  — це площі у структурі Державного агентства лісових ресурсів.

Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» заявив голова відомства Юрій Болоховець.

«Найбільше постраждала Житомирщина, де вигоріло 40 тис га та  Луганщина, де вогонь знищив 30 тис га. Причини виникнення, на жаль, це або централізовані підпали, або необережне поводження з вогнем. І невеликий відсоток, можливо, 10 %, ми відносимо за даними розслідувань до замикання електромереж», — зазначив посадовець.

Болоховець заявив, що головний фактор пожеж — це люди, суспільство яке не навчилося поводитися з вогнем.

Внаслідок лісових пожеж Україна має понад 19 млрд грн збитків, і за словами голови Держлісагентства, відновлення лісового покриву затягнеться на роки.

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець також заявив, що триває процес реформування лісової галузі. Сюди входить декілька напрямів роботи, як то оптимізація галузі, диджиталізація, посилення охорони лісів, моніторингу та контролю за природними ресурсами, відновлення лісів.

Нагадаємо, в Києві проходить другий день Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія». Вчора стало відомо, що в Україні проведуть аудит усіх водних ресурсів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.