Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вода
  • З'явилася перша програма розвитку річок та маломірного судноплавства — запускають у Миколаєві

З'явилася перша програма розвитку річок та маломірного судноплавства — запускають у Миколаєві

Вперше в Україні.

1 хв на прочитання24 Листопада 2021, 16:38
Фото:
НІБУЛОН Фото: НІБУЛОН
Поділитись:

У Миколаєві вперше в Україні розробили програму розвитку річок і маломірного судноплавства, яка має збільшити туристичну привабливість міста та підвищити якість життя й відпочинку. Рішення про затвердження цієї програми ухвалено на засіданні виконкому міської ради 24 листопада, повідомляє Укрінформ.

«Миколаїв стане першим українським містом, де буде ухвалено програму розвитку річок та маломірного судноплавства на 2022–23 роки. Це відповідає практиці Європейського Союзу», — сказав заступник міського голови Юрій Андрієнко.

На думку фахівців реалізація програми дасть змогу перетворити місто на міжнародний центр розвитку яхтового туризму, поліпшити стан водної інфраструктури, збільшити туристичну привабливість, а також покращити екологію і санітарний стан водного фонду та підвищити якість життя й відпочинку в місті.

Миколаїв розташований на берегах річок Південний Буг та Інгул із виходом у Дніпровсько-Бузький лиман, має 137-кілометрову прибережну зону з виходом до Чорноморського узбережжя. Місто — центр вітрильного спорту України. Тож проведення дозвілля на воді, рибалка, катання на човнах і яхтах — це багаторічна традиція місцевих мешканців, яку планують використати для розвитку.

За словами заступника директора департаменту економічного розвитку міської ради Діни Шевченко, програма розроблялася з ініціативи та за участю представників бізнесу та громадськості міста.

На її реалізацію заплановано 19,2 млн грн, які будуть передбачені в міському бюджеті на два наступні роки.

Нагадаємо, що буде з водою у південних і східних регіонах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost