Догори
Дати відгук

У Міненерго розповіли, як розвиватимуть енергетику з відновлюваних джерел у 2022–2026 роках

У документі також передбачено заходи щодо стимулювання енергоефективності в бюджетній сфері.

1 хв на прочитання29 Липня 2021, 16:39
Фото:
Євроінтеграційний портал — Кабінет Міністрів України Фото: Євроінтеграційний портал — Кабінет Міністрів України
Поділитись:

Міністерство енергетики і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження розробили концепцію програми, метою якої є розвиток енергетики з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) на 2022–2026 роки. Про це повідомили в пресслужбі міністерства.

«Вже розроблено концепцію програми з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики на 2022–2026 рік. Окрім вже традиційного напряму стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, у документі також передбачено заходи щодо стимулювання енергоефективності в бюджетній сфері», — розповіла заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна.

За її словами, на сьогодні рівень енергоємності українського ВВП вищий, ніж у європейських країнах, тому для України важливо забезпечити імплементацію та впровадження європейських директив у цій сфері.

«Україна, як і весь провідний світ, обрала шлях розвитку «чистої», енергоефективної низьковуглецевої економіки. Переконана, що енергоефективність — це універсальний шлях для сталого розвитку та декарбонізації економіки, а значить і для підвищення її конкурентоздатності та покращення добробуту суспільства в цілому», — додала Підкоморна.

Мета концепції програми з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики полягає у створенні умов для підвищення рівня енергоефективності національної економіки в частині зменшення споживання енергоресурсів. Крім того, документ передбачає підвищення енергетичної незалежності шляхом використання місцевих видів енергетичної сировини з ВДЕ.

Нагадаємо, що розвінчали популярні міфи про зелену енергетику.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.