Догори
Дати відгук

Понад 600 міст у світі зобов'язалися перейти на 100 % відновлювані джерела енергії

Кліматичні ініціативи міст надзвичайно важливі. У деяких випадках ініціативи міської влади зіграли вирішальну роль у тому, щоб підштовхнути національні уряди до прийняття амбітних кліматичних цілей.

2 хв на прочитання31 Березня 2021, 14:00
Понад 600 міст у світі зобов'язалися перейти на 100 % відновлювані джерела енергії. Понад 600 міст у світі зобов'язалися перейти на 100 % відновлювані джерела енергії.
Поділитись:

У 2020 році понад 600 міст у всьому світі поставили за мету перейти на 100 % відновлювані джерела енергії. Про це йдеться у новому дослідженні REN21, присвяченому використанню ВДЕ у містах «Renewables in Cities 2021 Global Status Report», передає  ecotown. 

«У 2020 році понад 260 міст поставили нову мету в галузі відновлюваних джерел енергії або прийняли нову політику, — йдеться у звіті. — Станом на кінець року понад 830 міст у 72 країнах затвердили цілі у галузі відновлюваних джерел енергії, понад 600 із них — зобов'язалися перейти на 100 % ВДЕ».

До 2020 року понад 10 500 міст затвердили цілі зі скорочення викидів парникових газів, а приблизно 800 взяли на себе зобов'язання щодо зниження викидів до нуля.

Сьогодні міста, у яких проживає 55 % світового населення (і ця частка продовжує зростати), виробляють понад 80 % світового ВВП і приблизно 3/4 глобальних викидів вуглекислого газу.

Кліматичні ініціативи міст надзвичайно важливі. У деяких випадках цілі та політика у галузі ВДЕ на рівні міст більш амбітні, ніж ті, які встановлюються на рівні держав.

Станом на 2020 рік у цілому 53 міста з 10 країн запропонували або прийняли заборони або обмеження на використання газу, нафти або вугілля у будівлях для опалення приміщень і нагріву води.

У сфері транспорту муніципальна політика, що підтримує електрифікацію, зокрема державні закупівлі та фінансові субсидії, вийшла за межі автобусів і стала підтримувати електричні таксі, скутери й індивідуальні транспортні засоби.

Муніципальна влада несе відповідальність тільки за частину того, що відбувається у містах. Компанії, домогосподарства, громади та інші міські суб'єкти відіграють певну роль, часто заохочувану державною політикою. У Європі та США, а також в інших регіонах усе більше громадян вважають за краще купувати енергію у постачальників, що пропонують відновлювану електроенергію або тепло, щоб збільшити власне споживання відновлюваних джерел енергії і створити громадські енергетичні проекти (спільноти) в містах.

У деяких випадках ініціативи міської влади зіграли вирішальну роль у тому, щоб підштовхнути національні уряди до прийняття амбітних кліматичних цілей. Так, наприклад, міські та регіональні влади в Японії взаємодіють із національним урядом, щоб досягти відображення їх прихильності вуглецевій нейтральності в національній політиці. В результаті наприкінці 2020 року японський уряд вирішив скоротити викиди парникових газів до «чистого нуля» до 2050 року.

Подібним чином 226 місцевих органів влади в Кореї підштовхнули національний уряд прийняти мету вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Нагадаємо, є цілком практичні дії, які може робити кожен із нас для покращення екології.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання24 Квітня 2024
Ціни на газ Паливо Український ринок
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання23 Квітня 2024
Виробництво біометану має потенціал потужного росту
Виробництво біометану має потенціал потужного росту - Герус
2 хв на прочитання22 Квітня 2024
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024