Догори
Дати відгук

Краків збирається повністю перейти на відновлювану енергію з липня

Зараз на відновлювані джерела припадає 30 % енергоспоживання Кракова.

1 хв на прочитання15 Квітня 2021, 09:30
Краків збирається повністю перейти на відновлювану енергію з липня Краків збирається повністю перейти на відновлювану енергію з липня
Поділитись:

Зелена енергетика не знає меж і кордонів, все більше міст долучаються до більш енергоефективного ставлення до навколишнього середовища. Так, у Берліні дахи всіх будівель облаштують сонячними панелями,  а данці зведуть чотири сонячні станції, які даватимуть енергію для 120 тис. домогосподарств.

А з 1 липня Краків, друге за величиною місто Польщі, перейде на відновлювані джерела енергії.

На «зелену» електрику перейдуть всі муніципальні установи від шкіл і лікарень, до театрів і стадіонів, передає euro-pulse

Основне завдання — поліпшити якість повітря в місті. Отриманою з відновлюваних джерел електроенергією будуть підсвічувати будівлі, а також заправляти міський електротранспорт та електромобілі. Зараз на відновлювані джерела припадає 30 % енергоспоживання Кракова.

Для Польщі приклад Кракова буде особливо важливим, адже це одна з країн ЄС із найбільшим забрудненням повітря через використання вугілля. Так, приблизно третини поляків досі спалюють вугілля для опалення житла. Міністерство енергетики Польщі планує знизити споживання вугілля з майже 80 % вироблюваної енергії до 30 % до 2040 року.

Міська влада Кракова закуповуватиме зелену енергію в місцевих та іноземних виробників. Її будуть поставляти як електромережами, так і через накопичувачі. Походження енергії має підтверджуватися сертифікатами.

До слова, у США школа підвищила вчителям зарплату, заробивши на сонячній станції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.