У Мінагро провели перше засідання робочої групи з питань меліорації

1 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 14:49
ФОТО: зрошувальна система

На установчому засіданні робочої групи з питань меліорації розглянули інформацію про діяльність Держрибагентства, пов՚язану з експлуатацією та використанням меліоративних систем.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства відбулося перше засідання робочої групи з питань гідротехнічної меліорації земель. Про це повідомили у відомстві.

Робоча група була створена на виконання наказу Мінагрополітики від 10 жовтня 2024 року № 3897. Головне завдання - розгляд питань, пов’язаних з експлуатацією та раціональним використанням меліоративних систем, будівництвом та відновленням об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем, забезпеченням ефективного використання меліорованих земель та інших питань, пов’язаних з використанням меліорованих земель.

На установчому засіданні робочої групи розглянули інформацію про основні завдання та діяльність Держрибагентства, пов՚язаних із експлуатацією та використанням меліоративних систем.

Обговорили основні аспекти впровадження реформ у сфері гідротехнічної меліорації земель. Зокрема, стосовно внесення необхідних змін до діючого законодавства в частині створення та функціонування організацій водокористувачів та тарифоутворення, стану передачі державного гідромеліоративного майна зі сфери управління  Держводагентства до сфери управління Держрибагентства, стану розроблення довгострокового плану розвитку іригаційного комплексу України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: