Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • «У мене маленький член»: багатьох чоловіків напевно хоч раз відвідували такі думки — ось що з цим можна зробити

«У мене маленький член»: багатьох чоловіків напевно хоч раз відвідували такі думки — ось що з цим можна зробити

Якщо дуже хочеться спробувати, що зміниться в сексі при збільшенні члена, один лайфхак є.

5 хв на прочитання17 Березня 2024, 01:21
Зображення ілюстративне Зображення ілюстративне
Поділитись:

Як зрозуміти, що чоловік надто переживає через розмір свого члена, і як у такому разі подолати ці думки, тим більше, якщо вони починають впливати на якість сексу? Про це розповідає «Дзеркало».

Як зрозуміти, що я забагато думаю про розмір свого статевого члена?

Почнемо з того, що занепокоєння розміром свого пеніса — не така вже рідкісна проблема. Відомо, що приблизно кожен п'ятий американець переживає із цього приводу. Часто зерно сумнівів щодо розміру статевого члена закладається ще дитинстві, коли однолітки у дитсадку, та був у школі вивчають тіла і дивляться друг на друга.

Те, що подібні комплекси зазвичай ідуть із дитинства, підтверджує Авраам Моргенталер, уролог і директор чоловічої клініки Бостона Men's Health. На його думку, така тема ще й стає «стандартною в жартах серед хлопчиків», коли ті міряються своєю маскулінністю, зокрема розмірами пенісів.

«Коли ми досягаємо статевого дозрівання, ми ще юні і нам не вистачає розуміння того, що означає, по-перше, бути чоловіком і, по-друге, вважатися хорошим коханцем. Найпростіше знайти відповідь у тому, що на поверхні і, звісно, подумати про те, що річ справді в пенісі», — пояснює Моргенталер.

Однак найчастіше чоловіки, які зайве переживають через розмір свого члена, дійсно мають цілком нормальний, стандартний пеніс. У ерегованому стані статевий член збільшується зазвичай до 13-14 см, більше буває не так часто.

Запідозрити, що у вас проблеми, пов'язані зі схваленням свого тіла, можна за такими ознаками:

  • ви постійно порівнюєте розмір свого пеніса з іншими (зокрема, наприклад, із порнографічними роликами);
  • вірите, що ваш член маленький, незважаючи на те, що об'єктивні дані (наведені вище) кажуть зворотне;
  • вважаєте, що від розміру члена дійсно багато залежить;
  • відчуваєте сором чи незручність щодо свого розміру;
  • маєте проблеми під час статевого акту, тому що турбуєтеся про вигляд свого члена;
  • на тлі переліченого вище з'явилися проблеми з оргазмом або ерекцією.

Наявність перерахованих симптомів психологи навіть назвали «синдромом маленького пеніса». Щоправда, поки що не визначилися, чи вважати це окремим видом психологічного розладу. Деякі фахівці вважають, що така проблема — лише окремий випадок дисморфофобії, або тілесного дисморфічного розладу. За його наявності людина стурбована якимось «дефектом» свого тіла, який навіть не помітний (або не особливо помітний) оточуючим.

Якщо у чоловіка дійсно дисморфофобія, то йому не вдасться перестати думати про свою «ваду», пояснювала британська психотерапевтка Філіпа Перрі.

«Не має значення, чи вважають інші розмір члена вашим недоліком чи не вважають, ви все одно продовжуєте відчувати такий сором і занепокоєння з цього приводу, що стан починає негативно впливати на ваше життя», — описувала спеціалістка.

Якщо об'єктивне порівняння з нормою не робить вам легше і все одно здається, що проблема серйозна, варто звернутися до психотерапевта і розповісти про свої переживання. Щоб позбутися проявів дисморфічного розладу, зазвичай застосовують антидепресанти та когнітивно-поведінкову терапію. Без них стан може стати досить небезпечним: у деяких випадках він настільки захоплює думки людини, що вона починає уникати ситуацій, де потрібно демонструвати свою «ваду», і навіть робити спроби самогубства.

За різною статистикою дисморфофобія зустрічається у 2-3 % всіх людей. Утім, це не так уже й рідко: означає, що воно присутнє як мінімум у 1 з 50 осіб.

А якщо розмір члена влаштовує мене, але є відчуття, що партнерці цього недостатньо?

По-перше, найкраще просто запитати партнерку, що вона насправді думає про секс із вами.

Дослідження 2014 року показало: 85 % жінок задоволені розміром члена свого партнера. При цьому лише 55 % чоловіків влаштовує їхній пеніс, тому реальної проблеми, пов'язаної з розміром члена, може і не бути.

По-друге, фахівці закликають пам'ятати: має значення не так розмір члена, як те, що саме їм робити (або не робити). Згідно з дослідженнями, сексуальна задоволеність вища у пар, які займаються спільною мастурбацією. Ба більше, жінки досягають оргазму набагато швидше і легше при зовнішній стимуляції клітора (для неї статевий член зовсім не потрібен).

Утім, якщо дуже хочеться спробувати, що зміниться в сексі при збільшенні члена, один лайфхак є. Тимчасовий ефект збільшення пеніса можуть створити спеціальні ерекційні кільця. Головне — пам'ятати про безпеку та не носити подібні аксесуари довше за годину, або, за деякими рекомендаціями, навіть довше за 20 хвилин.

Винятково для візуального ефекту можна спробувати зголювати волосся в лобковій зоні. Однак, на думку лікарів, безпечного способу «надовго збільшити член у домашніх умовах» просто не існує.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.