Догори
Дати відгук

У Києві виявили випадок ботулізму після вживання рибної консерви

Продукт було вилучено з обігу

1 хв на прочитання24 Січня 2024, 18:20
У Києві виявили випадок ботулізму після вживання консерви У Києві виявили випадок ботулізму після вживання консерви
Поділитись:

Україні зафіксовано випадок ботулізму внаслідок вживання рибних консервів, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві у Facebook.

За вказаними джерелами, мешканець Фастівського району Київської області захворів на ботулізм після вживання консервованої риби “Тунець у власному соку”. Пацієнт стверджує, що консерви придбав у одній з торговельних мереж столиці.

З 19 січня Головним управлінням розпочато невідкладний захід державного нагляду та контролю за операторами ринку, які торгують вказаною продукцією, з проведенням відбору зразків для лабораторних досліджень. Продукт було вилучено з обігу до отримання результатів лабораторних випробувань, і прийняті заходи для забезпечення безпеки і унеможливлення загрози для здоров’я споживачів даної продукції.

Щодо бренду консервів нині не повідомляється.

Ботулізм може виникнути при вживанні продуктів тваринного та рослинного походження, які забруднені клостридіями, а також неправильно консервованих продуктів, ковбас, шинки, копченої риби. Симптоми ботулізму можуть з’явитися через кілька годин або днів після вживання інфікованого продукту, включаючи нудоту, блювоту, шлункові спазми, діарею та параліч.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost