Догори
Дати відгук

У Києві людям з обмеженими можливостями нададуть нову допомогу

Ці послуги будуть безкоштовні для людей та за рахунок міськбюджету

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 22:32
Поділитись:

У столиці запустять нову соціальну послугу для осіб з інвалідністю – надавати їм персонального асистента, що супроводжуватиме під час відвідування навчальних закладів або надаватиме допомогу під час вирішення інших побутових питань. Повідомляє пресслужба КМДА.

Про це докладніше розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда. За її словами, минулого року Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з університетом “Україна” провели експеримент з впровадження послуги “Персональний асистент” для особи з інвалідністю.

"Експеримент був потрібен для того, аби зрозуміти функціонал асистента та порахувати вартість послуги. Адже державних нормативів стосовно цієї послуги немає”, – пояснила чиновниця

Для експерименту було утворено 6 пар зі студентів-асистентів і людей з інвалідністю. Асистенти супроводжували підопічних під час навчання у вищому навчальному закладі та в позаурочний час.

За словами Марини Хонди, експеримент допоміг розвантажили родини підопічних, зменшити психологічну напругу та забезпечити час для самореалізації. Фахівці продовжать можливості запуску і закупівлі послуги на рівні міста. Кошти на реалізацію проєкту в бюджеті закладено.

"У нас понад 11 тисяч дітей з інвалідністю. Частина з них відвідує інклюзивні дитячі садочки та школи. За попередніми даними, цієї послуги зараз потребує 561 особа, але ця цифра ще неповна”, – уточнила Марина Хонда.  

Тим часом КМДА пояснила, чому кияни задихаються від їдкого смороду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.